Is kefir gezond?

Kefir, de kans dat je er wel eens van hebt gehoord is natuurlijk niet heel erg groot. Logisch, want het is niet zo populair als vele andere varianten in z’n soort. Kefir is een drankje dat middels fermentatie wordt gemaakt. Hierdoor ontwikkelen zich allerlei probiotica, die het nodige in je lichaam teweeg kunnen brengen. Je kunt ervoor kiezen om het zelf te maken, maar ook om te kopen. Lijkt jou het wel wat en wil jij weten wat het exact is en of het gezond voor je is? Lees dan snel verder. In dit artikelen vertellen we je namelijk alles wat jij moet weten over Kefir.

Wat is kefir?

voordat we verdergaan met de voordelen en het antwoord op de vraag of het eventueel gezond voor je is, is het denk ik goed om eerst eens wat verder in te gaan om wat kefir nu daadwerkelijk is. Kefir is een duizenden jaren oud drankje wat vooral wordt gedronken door haar positieve gezondheidseffecten. Het is een drankje dat is gefermenteerd en op basis van melk of water wordt gemaakt. Daarnaast is het een koolzuurhoudende drank en bevat een kleine hoeveelheid alcohol.

Ook interessant:   Is kurkuma gezond?

Waarom fermenteren?

Je vraagt je wellicht af waarom ervoor wordt gekozen om kefir te fermenteren? Dit wordt gedaan omdat het allerlei extra gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. We zien namelijk tegenwoordig steeds vaker dat ervoor wordt gekozen om iets te fermenteren. Als we kijken naar andere voedingsmiddelen die ook worden gefermenteerd, geeft het je misschien een iets beter beeld van wat het nu eigenlijk exact inhoud. Zo worden ook producten zoals kaas, wijn en zuurkool gefermenteerd alvorens deze worden geconsumeerd.

Is kefir gezond?

Het uiteindelijke antwoord op de vraag of kefir gezond is, is volmondig ja. Ondanks het feit dat kefir vol zit met bacteriën, hebben deze bacteriën juist een positieve uitwerking op ons lichaam. Het zorgt er juist voor dat de verkeerde bacteriën uit ons lichaam worden verdreven, waardoor het van toegevoegde waarde is op onze gezondheid. Dus mocht jij twijfelen of kefir gezond is ja of nee, dan weet je vanaf nu dat het van absolute meerwaarde is voor je gezondheid.