Is gember thee gezond?

Gemberthee, de kans dat jij het wel eens hebt gedronken is natuurlijk vrij groot. Waar je normaal gesproken thee laat trekken uit een zakje, is dit bij gemberthee natuurlijk niet het geval. Gember is een plant die (deels) groeit onder de grond. Het heeft van zichzelf een ietwat scherpe smaak en daarvoor bij uitstek geschikt voor het maken van een heerlijke smaakvolle thee. Wil jij weten wat gemberthee nu exact is en nog belangrijk of het ook gezond is? Dan is dit artikel een must read voor jou!

Wat is gember?

Voordat we verder gaan met de vraag of gember gezond is, is het ook handig te weten wat gember nu eigenlijk is. Je kunt bijna geen supermarkt of toko binnenlopen of je ziet wel gember liggen. Gember zoals wij deze kennen, is niets meer dan een deel van de wortelstok van de gemberplant. Wanneer we het over gember hebben, dan spreken we ook wel over een volledige familie. Deze familie bestaat uit onder andere kurkuma, galangawortel en ook kardemom. De kans dat je uit dit rijtje alleen kurkuma kent is natuurlijk niet zo heel gek. In principe kun je gember is verschillende soorten krijgen. Zo kan het ook in gemalen vorm, maar is de verse vorm zoals we deze doorgaans allemaal kennen de meest geconsumeerde variant.

Ook interessant:   Hamburger & afvallen

Is gember gezond?

Het antwoord op de vraag of gember gezond is, is volmondig ja! Gember heeft namelijk een geneeskrachtige werking die al duizenden geleden werd gebruik voor met name de alledaagse ongemakken waar veel vrouwen mee te maken hebben. Niet voor niets is daarom ook de gemberthee vooral bij veel vrouwen enorm in trek. Wil jij weten welke voordelen gember allemaal heeft? Lees dan onderstaande alinea eens rustig door.

Waar helpt gember tegen?

Dat gember een geneeskrachtige werking heeft, dat weten we inmiddels. Zo heeft gember een ontstekingsremmende werking, waardoor je bepaalde chronische ontstekingen een flink stuk kunt reduceren. Dit komt door werkzame stof 6-gingerol. Deze stof zorgt ervoor dat de ontstekingen worden geremd, waardoor de pijn stukken minder wordt. Daarnaast heeft het voor vrouwen een positieve uitwerking op menstruatiepijnen. Kortom, gember heeft dus allerlei verschillende voordelen. Gebruik jij het nog niet, dan is het zeker het overwegen waard!