HIIT training thuis

High-Intensity Interval Training (HIIT) is een populaire trainingsmethode die effectief is voor het verbranden van calorieën en het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. HIIT training kan thuis worden uitgevoerd met minimale uitrusting en kan gemakkelijk worden aangepast aan jouw fitnessniveau. In dit artikel zullen we de voordelen van HIIT training bespreken en een voorbeeld HIIT workout geven in een tabel.

Voordelen van HIIT training

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het doen van HIIT training. Hier zijn er een paar:

  1. Verbrandt calorieën: HIIT training verbrandt veel calorieën in een korte tijd, wat kan helpen bij het afvallen.
  2. Verbetert de cardiovasculaire gezondheid: Door het gebruik van hoge intensiteit interval training, kan HIIT helpen bij het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid.
  3. Bouwt spiermassa op: HIIT training kan ook helpen bij het opbouwen van spiermassa.
  4. Kortere workouts: HIIT workouts zijn vaak korter dan traditionele workouts, waardoor het gemakkelijker is om ze in te passen in een drukke dag.

Voorbeeld HIIT workout

Hieronder vind je een voorbeeld van een HIIT workout die thuis kan worden uitgevoerd. Deze workout richt zich op het hele lichaam en bestaat uit zes oefeningen die in circuitvorm worden uitgevoerd. Herhaal het circuit drie keer met een korte pauze tussen elke ronde.

Ook interessant:   Dumbbell oefeningen
OefeningDuurRust
Jumping Jacks45 seconden15 seconden
Burpees45 seconden15 seconden
Mountain Climbers45 seconden15 seconden
Squat Jumps45 seconden15 seconden
Push-ups45 seconden15 seconden
Plank45 seconden15 seconden

Jumping Jacks: Sta rechtop en spring met beide voeten uit elkaar terwijl je je armen omhoog brengt. Spring vervolgens terug naar de startpositie. Herhaal gedurende 45 seconden.

Burpees: Begin in een squat positie, spring naar een plank positie, doe een push-up, spring terug naar een squat positie en spring dan omhoog. Herhaal gedurende 45 seconden.

Mountain Climbers: Begin in een plank positie, trek één knie naar je borst en wissel dan van been. Herhaal gedurende 45 seconden.

Squat Jumps: Begin in een squat positie, spring dan omhoog en land terug in een squat positie. Herhaal gedurende 45 seconden.

Push-ups: Begin in een plank positie en laat jezelf naar beneden zakken tot je ellebogen een hoek van 90 graden vormen. Duw jezelf dan omhoog. Herhaal gedurende 45 seconden.

Plank: Begin in een plank positie, met je onderarmen op de grond. Houd je lichaam recht en span je buikspieren aan. Houd dit 45 seconden vol.