Is water gezond

Op de vraag of water gezond is, is het antwoord volmondig ja. Zoals je wellicht weet bestaat ons lichaam voor het grootste deel uit water, wat dus ook betekent dat al onze vitale lichaamsfuncties hierop draaien. Het is dus ook niet voor niets dat een mens niet langer dan een aantal dagen zonder water kan en prima enkele weken zonder eten. Het advies is daarom dus ook om dagelijks minimaal 1,5 tot 2 liter water te drinken. Niet alleen zorgt het ervoor dat je op deze manier goed gehydrateerd blijft, maar draagt het ook bij aan het sneller afvoeren van de afvalstoffen in ons lichaam. Daarnaast zijn er nog allerlei andere redenen waarom het belangrijk is om voldoende water te drinken.

Water geeft je een vol gevoel

Wanneer je bezig bent om een aantal kilo’s kwijt te raken, dan is het van belang dat je minder calorieën binnenkrijgen, dan dat je verbrand cq. nodig hebt. Omdat het vooral in het begin even wennen kan zijn om minder te eten, is drinken van water een goede manier om het hongergevoel extra te onderdrukken. Door jezelf aan te leren om voor iedere maaltijd 1 tot 2 glazen water drinken, zul je merken dat je maag al een stuk gevuld is, waardoor je minder trek hebt, dan normaalgesproken.

Ook interessant:   Op deze manier voorkom je een tekort aan vitamine C

Water zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen

Of je nu wel of niet aan het lijnen bent, ons lichaam produceert natuurlijk gedurende de dag de nodige afvalstoffen. Stoffen die door onze nieren en ook lever worden afgebroken, dienen het lichaam waar mogelijk, zo snel mogelijk te verlaten. Dit proces kun je zelf versnellen, door voldoende water te drinken. Je zult daarom dus ook merken dat je je door het drinken van voldoende water, een stuk fitter voelt. Logisch ook, aangezien de afvalstoffen veel minder lang in het lichaam aanwezig blijven, waardoor ze geen invloed meer kunnen uitoefen op bepaalde functies van het lichaam.

Zo wen jij jezelf aan om voldoende water te drinken

Het drinken van voldoende wat kan voor sommigen nog wel eens lastig zijn. Om ervoor te zorgen dat je dagelijks voldoende drinkt, is het aan te raden om jezelf aan te wennen voor iedere maaltijd één of twee glazen water te drinken. Aangezien een glas gemiddeld 200 milliliter is en de meesten zo’n 4 tot 6 keer per dag eten, zul je merken dat het geen enkel probleem meer is om aan de dagelijkse hoeveelheid water te komen.