Zijn paranoten gezond?

Noten zijn voor velen natuurlijk een heerlijke snack voor tussendoor of bij de borrel. Noten zijn daarentegen niet alleen ontzettend lekker, maar zitten ook nog eens vol met allerlei voedingsstoffen. Dit geldt niet alleen voor cashewnoten, maar ook voor paranoten. Paranoten zijn wellicht iets minder bekend, maar daarom zeker niet minder lekker. Integendeel zelfs. Paranoten zijn een heerlijk tussendoortje. Toch heerst er vaak de vraag of paranoten ook gezond zijn. Ze kunnen namelijk wel ontzettend lekker zijn, maar wanneer ze ongezond zijn heb je er natuurlijk nog niet zo heel veel aan. Het antwoord op deze vraag lees je in onderstaande artikel.

Wat zijn paranoten?

Gezien de paranoot een wat onbekende noot is in z’n soort, is het goed om eerst wat verder in te gaan op de betekenis van deze noot. De paranoot groeit aan een boom. Deze boom wordt ook wel de bertholletia excelsa genoemd. Deze naam mag je overigens gewoon weer vergeten. Wel is het leuk om te weten dat deze boom haar oorsprong vindt in de Braziliaanse streek ‘Para’, vanwaar ook deze naam vandaan komt. Ook interessant is het om te weten dat het voor een paraboom maar liefst 15 jaar duurt voordat er paranoten aan beginnen te groeien. Waar je zult denken dat er maar één noot groeit, is dit niet het geval. Eén grote vrucht bevat namelijk tot wel 20 paranoten.

Ook interessant:   Is kamille thee gezond?

Zijn paranoten gezond?

Je wilt natuurlijk weten of paranoten gezond zijn. Gelukkig kun we je deze vraag beantwoorden met een volmondige ja. Daarnaast heeft de paranoot ook nog tal van andere gezondheidsvoordelen, waardoor het zeker aan te raden is om regelmaat een aantal van deze nodig op te eten. Uiteraard niet teveel, want ze zijn rijk aan allerlei voedingsstoffen en bevatten daarnaast ook de nodige calorieën.

Voordelen van een paranoot

Een paranoot is ontzettend gezond. Dat komt omdat ze rijk zijn aan allerlei voedingsstoffen. Zo zitten ze net als de meeste noten boordevol met allerlei gezonde vetten en zitten er ook in verhouding tot veel andere noten veel eiwitten in. Alleen dit al maakt het dat je toch minimaal eenmaal per week een handje vol paranoten zou moeten eten.