Zijn havermoutkoekjes gezond?

Doorgaans zijn koekjes nu niet de meest gezonde snacks als we kijken naar alles wat er in een gemiddeld koekje zit. Veel koekjes zitten vol met suikers en allerlei verschillende toevoegde andere ingrediënten die onze gezondheid vaak niet ten goede komen. Uiteraard is een koekje op z’n tijd ontzettend lekker en moet je dit ook zeker doen. Toch is het wel verstandig, dat wanneer je kampt met verschillende gezondheidskwaaltjes, je toch een kijkt naar een alternatief. Zo is het verstandig om eens te kijken naar bijvoorbeeld havermoutkoekjes. Toch blijft de vraag, zijn havermoutkoekjes alleen gezonder of ook daadwerkelijk gezond? Ze zien er namelijk vaak zo ontzettend lekker uit, vooral wanneer je bij de bakker in de vitrine kijkt, maar zal schijn dan daadwerkelijk bedriegen?

Wat zijn havermoutkoekjes?

Havermoutkoekjes zijn koekjes die worden gemaakt van havermout. Deze kun je zelf maken, maar ook vaak kant en klaar kopen. Wel is het verstandig, dat wanneer je ervoor wilt zorgen dat ze ook daadwerkelijk gezond zijn, je ze zelf maakt. Je kunt je namelijk wel voorstellen, dat wanneer je lekkere zoete havermoutkoekjes wilt, je hier toch het nodige qua zoetstoffen aan moet toevoegen. Kortom, zeker eens iets om over na te denken dus. Vind je het lastig om ze zelf te maken, dan kun je tegenwoordig door de kracht van het internet allerlei verschillende recepten vinden, waarmee je gemakkelijk en snel zelf aan de slag kunt.

Ook interessant:   Is kamille thee gezond?

Zijn havermoutkoekjes gezond?

Op de vraag of havermoutkoekjes gezond zijn, is het antwoord in eerste instantie ja. Wel is het goed te weten waar deze koekjes vandaan komen. Je hebt namelijk dusdanig veel verschillende soorten, dat het niet altijd per definitie betekent dat ze ook daadwerkelijk gezond zijn. Je kunt je namelijk wel voorstellen, dat wanneer jij ontzettende zoete havermoutkoekjes uit de supermarkt of bij de bakker haalt, deze vaak vol zitten met allerlei suikers. Je doet er daarom dus ook goed aan om ze zelf te maken. Zo weet je zeker wat er allemaal in zit en hoef je niet bang te zijn dat er veel te veel suiker in zit. Wel kun je de smaak eventueel wat veranderen door er verschillende ingrediënten aan toe te voegen. Zo zorgt een banaan voor een wat zoetere smaak bijvoorbeeld.