Is brandnetelthee gezond?

Brandnetelthee, waarschijnlijk niet direct de meest voor de handliggende thee om te drinken. Toch zien we dat er wel steeds vaker voor wordt gekozen. Zo kun je kiezen voor een brandnetelthee uit een zakje, maar is het natuurlijk vele malen lekkerder om een verse brandnetelthee te maken. Let hierbij wel op, dat wanneer je brandnetelthee wilt maken, je geen brandnetels vlak aan de kant van de weg pak. De kans dat hier dieren overheen hebben geplast is natuurlijk vrij groot. Daarnaast heb je ook te maken met de uitlaatgassen van de auto’s die passeren. Zorg er daarom dus voor dat je wat verder de bossen inloopt. Heb jij nog nooit brandnetel thee gedronken en vraag jij je af of het gezond is? Dan is het goed om dit artikel eens rustig door te lezen.

Wat zijn brandnetels?

Iedereen kent ze natuurlijk wel, van die vervelende planten langs de kant  van de weg of in het bos die wanneer je er langsheen loopt zorgen voor ontzettende jeuk. Waar veel mensen het idee hebben dat de brandnetel eigenlijk geen toegevoegde waarde heeft, is dit dus wel het geval. Niet alleen voor de natuur zelf is het een bron van voedsel, maar ook voor de mens om er thee van te kunnen maken. Of het gezond is, dat vertellen we je verderop in het artikel.

Ook interessant:   Onmisbare supplementen voor thuis sporten

Is brandnetelthee gezond?

Ja, brandnetelthee is ontzettend gezond. Dat komt namelijk omdat de brandnetel vol zit met allerlei verschillende vitamines. Hierbij moet je denken aan de vitamines A, B2, C en ook K. Daarnaast vind je in brandnetelthee ook allerlei verschillende mineralen zoals ijzer en kalium. Kortom, ontzettend gezond dus! Waar veel mensen denken dat brandnetels alleen maar in de weg staan, hebben ze dus wel degelijk een toegevoegde waarde.

Kan ik zelf brandnetelthee maken?

Uiteraard kun je ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het maken van brandnetel thee. Ook kun je er gewoon voor kiezen om gedroogde brandnetels te halen in de winkel. Om ervoor te zorgen dat wanneer je zelf brandnetels gaat plukken dit een succes wordt, is het handig om de brandnetels vooraf goed schoon te maken. Dit kun je doen door ze in lauwwarm water te leggen, zodat ze helemaal schoon zijn. Heb je dit gedaan, dan is het zaak om er thee van te trekken. Dit doe je door de brandnetels in een kopje te doen en er vervolgens kokend water overheen te gooien. Dit laat je vervolgens een aantal minuten trekken en je thee is klaar voor consumptie.