Is kamille thee gezond?

voor de echte theeliefhebber, is kamillethee waarschijnlijk dagelijkse kost. Met name wanneer je je onrustig voelt of nog even heerlijk tot rust wilt komen vlak voordat je gaat slapen, is het drinken van kamillethee een absolute aanrader. Kamille heeft namelijk een rustgevende werking en is daarom bij uitstek geschikt om te drinken voordat je naar bed gaat. In combinatie met een goed boek of een goede serie of film op televisie is dit het ideale recept om na een dag hard werken even helemaal nergens aan te hoeven denken. Toch vragen veel mensen zich af of kamillethee naast een rustgevende werking nog meerdere voordelen heeft ten aanzien van onze gezondheid. Of dit daadwerkelijk zo is, dat vertellen we je hier.

Waarom is kamille thee goed?

Het regelmatig drinken van kamillethee heeft allerlei verschillende voordelen. Eén van de grootste voordelen van deze thee, is het kalmerende effect wat het met zich meebrengt. Dit komt door de verbindende werking van de camellia plant waarvan deze thee wordt gemaakt. Dit moet ervoor zorgen dat ons zenuwstelsel tot rust komt, waardoor we sneller tot rust kunnen komen en uiteindelijk in slaap kunnen vallen. Daarnaast bevat kamille thee ook nog eens allerlei verschillende antioxidanten, die zorgen voor een positieve uitwerking op ons immuunsysteem. Kortom, alleen maar voordelen dus.

Ook interessant:   Eiwitshakes drinken als je thuis sport

Voordelen van kamillethee?

Naast dat kamillethee ervoor zorgt dat je kunt ontspannen, heeft het nog allerlei andere voordelen. Hierbij moet je denken aan het verlagen van je bloedsuikerspiegel en ook is het koortswerend. Het dagelijks drinken van één a twee kopjes kamillethee is daarom dus ook zeker aan te raden. Vooral voor het slapen gaan is het verstandig om een kopje te drinken. Moet je er nu ‘s nachts vaak uit omdat je moet plassen, dan is het verstandig om zo ongeveer twee uur voordat je gaat slapen niets meer te drinken. Zo voorkom je dat je er ‘s nachts uit moet en op deze manier je nachtrust alsnog wordt verstoord. Vind je het geen probleem, dan kun je uiteraard ook vlak voordat je naar bed gaat nog even genieten van een heerlijke ontspannen kop kamille thee.