vegan protein

Eiwitshakes drinken als je thuis sport

Eiwitshakes zijn een bijzonder soort voedingssupplementen die je veel tegenkomt in fitnesscentra, sportscholen en bij voetbalclubs. De ingrediënten van deze dranken bestaan uit veel eiwitten, vitamines en mineralen, die sporters helpen om fysiek en mentaal sneller te herstellen na grote inspanning. Verder is een geregelde inname van eiwitshakes, bijvoorbeeld van vegan protein, ideaal om de spiergroei te stimuleren en zo meer spiermassa te kweken.

Maar moeten eiwitshakes echt op een sportlocatie gebruikt worden? Of kun je deze ook thuis drinken, wanneer je bijvoorbeeld op zolder op je hometrainer zit te zweten? We kunnen hierover snel duidelijkheid geven: vegan protein of een soortgelijke eiwitshake kun je ook bij thuissporten gerust gebruiken om je geest en vooral je lichaam een oppepper te geven. Waarom dat zo is? Daar gaan we nu verder op in!

Je kunt kant-en-klare eiwitshakes kopen

In veel sportscholen en fitnesscentra worden eiwitshakes ter plekke gemixt en daar voor je bereid. We horen je al denken: maar hoe moet ik dat thuis dan doen? Moet ik allemaal losse ingrediënten kopen om zelf een eiwitshake te maken? Ons antwoord is: nee, dat hoeft niet. Als je een eiwitsupplement wilt gebruiken voor het thuis sporten, dan kun je vandaag de dag gewoon ‘verse’ eiwitmilkshakes kopen die je meteen kunt consumeren. Fijn is dat ze sowieso voordeliger zijn dan wanneer je dit soort shakes in de sportclub koopt. Een ander voordeel is het gemak van dit type shakes. Je hoeft niets meer te mixen, maar schudt het bekertje goed door elkaar. Dat is alles wat nodig is. Daarna is het drinken en genieten geblazen!

Ook interessant:   Dieet en fitness

Los poeder kopen kan ook

Een andere mogelijkheid is om zelf losse weipoeder, in het Engels bekend als whey powder, te kopen om zo zelf een eiwitdrankje te maken. Eiwitpoeders zijn er in vele soorten en smaken, er is bijvoorbeeld ook vegan protein op de markt.

Interessant aan de losse poeders is dat je veel keuze hebt aan smaken, ingrediënten en hoeveelheden. De keuze op dit gebied is echt enorm groot. Het enige wat je met het poeder hoeft te doen, is mixen met water of melk. Roer het geheel goed door, totdat er een perfecte eiwit milkshake ontstaat! Geniet en een fijne sporttijd toegewenst!