Wat te doen tegen overmatig zweten tijdens sporten?

De kans dat jij na een flinke workout flink zweet, die is natuurlijk vrij groot. Het is een natuurlijk proces, wat bij de één een stuk heviger is, dan bij de ander. Ondanks het feit dat het erbij hoort, is het niet altijd even prettig. Vooral niet wanneer je overmatig zweet. Niet alleen is het namelijk voor jezelf vervelend, maar kan het ook voor een ander als onaangenaam worden ervaren. Vooral wanneer er ook wat mindere geurtjes bij vrijkomen. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen tegen overmatig zweten.

Gebruik een goede deodorant

Wanneer je veel last hebt van overmatig zweten tijdens het sporten, dan is het aan te raden een goed te kijken naar welke deodorant je nu gebruikt. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten deodorant op de markt, die het zweten kunnen tegengaan of flink kunnen verminderen. Let er daarom dus ook op dat je niet kiest voor een deodorant met allerlei geuren, maar voor een eenvoudige anti-transpirerende deo. Zo voorkom je dat je de geuren maskeert, maar ze juist tegengaat.

Botox onder je oksels

Overmatig zweten tijdens het sporten kan een enorme belemmering vormen. Niet alleen kan het je prestaties beïnvloeden, maar ook je zelfvertrouwen kan er een flinke deuk van oplopen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het niet prettig is wanneer je jezelf tijdens het sporten flink ruikt. Op het moment dat jij jezelf ruikt, is de kans namelijk vrij groot dat een ander dit ook doet. Wanneer er dan dus ook niets meer werkt, is een botox behandeling tegen zweten één de overige opties. Tijdens deze behandeling worden er ongeveer tussen de 10 en 20 prikken in beide oksels gezet. Deze behandeling zorgt ervoor dat de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de zweetklieren worden geblokkeerd.

Ook interessant:   Tips voor het kiezen van de beste sportschoenen voor zware training

Resultaten van een botoxbehandeling

Wanneer je je oksels hebt laten behandelen met botox, zal je binnen een dag of twee de eerste verschillen moeten kunnen werken. Uiteraard kan het zo zijn dat het iets langer duurt, want dat is afhankelijk van hoe je lichaam op deze behandeling reageert. Merk je nu na twee weken nog geen verschil of is het verschil minimaal, dan is het verstandig om even contact op te nemen en wellicht wat extra botox te laten inspuiten.