pushups

Basis thuis sport oefeningen

Op het moment dat je niet naar de sportschool kunt of wilt, is het wel handig om thuis aan de slag te gaan. Er zijn een hele hoop verschillende oefeningen die je zal kunnen doen om toch fit te blijven. Je hebt namelijk niet overal benodigdheden voor nodig en op die manier kun je misschien gezellig samen met iemand gaan sporten in je eigen woonkamer. Onderstaand drie makkelijke oefeningen die je altijd thuis kunt doen, zonder dat je hiervoor nog materialen of accessiores moet aanschaffen! Door later bijvoorbeeld dumbbells te gebruiken kun je deze oefeningen moeilijker en intensiever maken.

Push ups

Er zijn een hele hoop oefeningen die je kunt gaan doen, maar een van de meest populaire oefeningen zijn de push ups. Op het moment dat je niets wilt kopen om te sporten, maar toch je armen en borst wilt trainen zijn push ups een hele goede oplossing. Je hebt dan geen gewichten nodig om je armen en je borst te trainen. Je tilt je eigen gewicht keer op keer omhoog en dit ga je ook zeker wel in je armen voelen als je het vaak genoeg doet.

Ook interessant:   Tips voor rekken en strekken bij warming up

Squats

Wanneer je je borst en armen hebt getraind, wil je natuurlijk ook je benen en je billen in vorm houden. Dit kun je doen door middel van squats. squats zijn erg goed voor je spieren. Het is wel erg belangrijk om de juiste houding aan te houden. Anders kun je last krijgen van je rug. Het belangrijkste is om je voeten op schouderbreedte te plaatsen. Je kunt deze oefening ook makkelijk verzwaren door dumbbells te gebruiken.

Sit ups

Nadat je al een hele hoop delen van je lichaam hebt getraind, kunnen je rug en je buik natuurlijk niet ontbreken. Sit ups zijn niet een al te moeilijk oefening, maar ook deze oefening moet goed uitgevoerd worden om echt resultaat te zien. Wanneer je de oefeningen allemaal doet, heb je eigenlijk je hele lichaam getraind vanuit je eigen woonkamer. Dit kun je verdelen in verschillende moeilijkheidsgraden door de oefeningen iets aan te passen.