Shakes gebruiken voor spiergroei

Wanneer je spieren wilt opbouwen, dan is het allereerst natuurlijk belangrijk om je spieren te trainen. Dit kun je doen door je spieren op de juiste manier te belasten, waardoor er scheurtje in je spieren ontstaan. Dit zorgt ervoor dat je spieren zich genoodzaakt zijn om te herstellen, waardoor ze de volgende keer tijdens de training een stukje sterker zijn, dan de training daarvoor. Wel is het belangrijk dat je zorgt voor voldoende rust en ook voor de juiste voeding. Je spieren zijn de motor en die kunnen natuurlijk niet zonder brandstof. Zo kun je ervoor kiezen om je eiwitten, koolhydraten en vetten alleen uit voeding te halen, maar is het gebruik van shakes voor spiergroei ook heel erg populair. Waarom, dat vertellen we je nu!

Het belang van eiwitten

Onze spieren zijn opgebouwd uit verschillende soorten eiwitten. Deze eiwitten zijn daarnaast weer opgebouwd uit verschillende aminozuren. Dat laatste deel laten we voor nu even achterwege, aangezien het anders wel een heel complex verhaal wordt. Om ervoor te zorgen dat je spieren goed herstellen, heeft je lichaam dus voldoende eiwitten nodig. Aan te raden is om minimaal 1,8 tot 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht binnen te krijgen. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel je hiervoor zou moeten eten. Om ervoor te zorgen dat je met minder moeite meer eiwitten binnenkrijgt, bieden shakes uitkomst.

Ook interessant:   Hoe gebruik je een beenmassage apparaat na het sporten?

Het gebruik van shakes

Uiteraard kun je voor een groot deel alles uit voeding halen. Toch is het niet gek om ook wat shakes te gebruiken voor een snellere opname van eiwitten, maar ook voor het gemak. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je er niet altijd meer op zit te wachten om ‘s avonds voordat je naar bed gaat, nog een hele maaltijd naar binnen te moeten werken. Door een aankomen shake te maken en te drinken, ben je met een paar minuten klaar. Zo kunnen de eiwitten gedurende de nacht worden opgenomen door je lichaam en spieren en dragen ze bij aan een spoedig herstel.