Thuis sporten

Tijdens de coronacrisis was het niet meer zo vanzelfsprekend om even naar de sportschool te gaan. Daarom besloten veel mensen sinds die tijd om maar thuis te gaan sporten. In veel huizen werd van een leegstaande kamer een fitnessruimte gebouwd.

Het voordeel van een eigen fitnessruimte is dat je niet meer de deur uit hoeft te gaan om even te gaan sporten. En omdat je toch alles al in huis hebt voor je workout is er ook geen reden om niet aan de slag te gaan wanneer je even wat tijd over hebt.

Waar moet je op letten als je een eigen fitnessruimte in huis wilt?

Lijkt het jou ook ideaal om thuis je eigen fitnessruimte te hebben, dan is het belangrijk om eerst naar de ruimte die je ter beschikking hebt te kijken. Aan de hand van de ruimte die je hebt kan je vervolgens bepalen welke apparatuur je aan gaat schaffen.

Om te beginnen start je met rubberen matten op de vloer te leggen. Zo voorkom je dat de gewichten die je gebruikt hard op de vloer terecht komen wanneer je ze een keer per ongeluk laat vallen. Ook zijn deze matten goed voor je eigen veiligheid.

Wanneer je een eigen fitnessruimte in huis hebt kan je aan je spieropbouw gaan werken. Hiervoor heb je bepaalde toestellen nodig. Dit kunnen bijvoorbeeld een squat rack en een halterbank zijn.  Je hebt ook een halter met gewichten nodig.

Wil je liever aan je conditie werken, dan is het verstandig om apparaten zoals een hometrainer en een roeitrainer aan te schaffen. Een groot voordeel van deze toestellen is dat ze niet zo veel ruimte in beslag nemen. 

Budget

Een eigen fitnessruimte betekent een flink bedrag investeren. Veel mensen proberen daarom ook op de kosten van de apparaten te besparen. Bijvoorbeeld wanneer je een halterbank voor thuis koopt is dit er vaak een die minder gewicht kan dragen dan die in de sportschool.

Ook interessant:   Spieren masseren na sporten met MasGun

Ga je op deze halterbank met zware gewichten aan de slag dan kan dit gevaarlijk worden. Kies je een roeitrainer dan is een professioneel model de beste keuze. Reken erop dat je voor je eigen fitnessruimte in huis tussen de 2000 en 3000 euro kwijt bent.

Sportkleding

Heb je eenmaal je eigen fitnessruimte in huis dan wil je tijdens het sporten natuurlijk ook de juiste sportkleding dragen. Waarschijnlijk heb je al een aantal sportkledingstukken in de garderobe. Mocht dit niet het geval zijn, kies dan voor kleding die prettig zit en waarin je goed kunt bewegen.

Voor dames geldt dat je tijdens je workout het beste een sportbh kunt dragen. Een normale bh geeft je borsten tijdens het sporten namelijk niet voldoende steun. Hierdoor kan je last krijgen van je nek en rug. Ook kunnen je borsten slapper worden en gaan hangen.

Wil je er tijdens het sporten goed uitzien en tegelijkertijd je borsten de juiste ondersteuning geven, dan is de push up bh misschien prettig om tijdens het sporten te dragen. Deze bh centreert je borsten en tilt ze een beetje omhoog.

Het voordeel van een push up bh is dat je deze ook prima kunt dragen wanneer je een grotere cupmaat hebt. Kies bij voorkeur voor een bh van goede kwaliteit. Deze geeft niet alleen de borsten de juiste steun, je doet er ook langer mee dan met een goedkopere bh.

Voel je je graag vrij tijdens het sporten en wil je het gevoel hebben dat je helemaal geen bh draagt, kies dan voor een bralette kant. Voor grotere cupmaten is deze bh minder geschikt aangezien hij minder steun geeft dan een sport bh of een push up bh.