voeding spiergroei

5 Voedingsmiddelen voor spiergroei

Om je spieren te laten groeien is krachttraining alleen niet genoeg. Ook je voeding is van essentieel belang. Een ongezond reep chocolade of een bord vol friet gaat je niet verder helpen. We hebben vijf handige voedingsmiddelen voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je iedere dag de juiste voedingswaarden binnenkrijgt.

1. Eieren

Eiwit is misschien wel het allerbelangrijkste wat je nodig hebt voor spiergroei. Je moet ervoor zorgen dat je minimaal 1,6 gram eiwit per lichaamsgewicht binnenkrijgt. Voorbeeld: jij weegt 75 kilo, dan moet je minimaal iedere dag 120 gram eiwit binnen krijgen. Eieren eten is een prima optie. Je kunt ze gekookt eten, gebakken of gepocheerd. Ook kun je het verwerken in verschillende gerechten.

2. Volkoren brood met pindakaas

Als je brood eet kun je het beste kiezen voor de volkoren variant. Het zorgt voor een verzadigd gevoel. Verder bevat het koolhydraten, vezels, vitamines en eiwitten. Ook in pindakaas zitten de juiste stoffen voor spiergroei. Daarnaast bevat het ook nog eens een goede calorieën wat bevorderlijk is voor de spiergroei.

3. Noten

Noten is een prima voedingsmiddel je kunt gebruiken als bijvoorbeeld een tussendoortje. Maar het is ook een fantastisch alternatief voor als je naar de film gaat. In plaats van een ongezonde nacho schotel te nemen of een bak popcorn kies jij ervoor om je eigen gezonde noten mee te nemen. Kies het liefst voor de ongebrande variant. Noten zit boordevol met goede voedingsstoffen. Amandelen is misschien wel de beste optie omdat deze het meeste eiwit bevat.

Ook interessant:   De grootste dieetfouten

4. Schaaldieren

Schaaldieren is ook een voorbeeld van een goed voedingsmiddel. Het is gezond en het bevat weinig ongezonde calorieën waardoor je er eventueel ook een stuk meer van kan eten. Kies uit garnalen, mosselen of oesters. Ook bevat het eiwit en zorgt het er voor dat je sneller vol zit. Je kunt ook bijvoorbeeld garnalen door je salade of je rijstgerecht heen doen.

5. Zalm

Niets is lekkerder dan een stuk vlees bij je avondeten maar je kunt ook eens kiezen voor een heerlijk stuk zalm. Naast dat het stukken gezonder is bevat zalm ook een heleboel omega 3 en natuurlijk de belangrijke eiwitten. Verder is zalm ook één van de meest voedzame producten.