Tips om te sporten in je eigen tuin

Tuinmeubelen zijn niet alleen bedoeld om lekker op te relaxen en te genieten van de buitenlucht. Je kunt er ook prima op sporten! Met behulp van je tuinmeubelen kun je op een laagdrempelige manier je lichaam trainen en in vorm blijven. In deze blog vertellen we je alles over sporten in de tuin met behulp van tuinmeubelen.

Gebruik je tuinstoel voor dips

Een tuinstoel is niet alleen bedoeld om op te zitten, je kunt hem ook gebruiken voor het uitvoeren van dips. Ga met je rug naar de stoel staan en plaats je handen op de rand van de stoel. Buig vervolgens je armen en laat je lichaam zakken. Houd deze positie even vast en duw jezelf vervolgens weer omhoog. Zo train je je triceps en borstspieren.

Maak gebruik van je tuinbank voor step-ups

Een tuinbank is perfect om step-ups op te doen. Plaats je voet op de zitting van de bank en duw jezelf vervolgens omhoog. Wissel af met je andere been en herhaal deze oefening een aantal keer. Zo train je je beenspieren en je conditie.

Ook interessant:   Gezond bewegen op de (elektrische) fiets

Gebruik een houten balk als barbell

Een houten balk kan dienst doen als barbell. Houd de balk op schouderhoogte vast en voer squats uit. Zorg ervoor dat je knieën niet voorbij je tenen komen en houd je rug recht. Deze oefening traint je bovenbeenspieren en bilspieren.

Maak gebruik van je tuintafel voor crunches

Een tuintafel kan ook prima dienstdoen als fitnessapparaat. Ga onder de tafel liggen en pak de rand van de tafel vast. Trek jezelf vervolgens omhoog en maak een crunch. Houd deze positie even vast en laat jezelf vervolgens weer zakken. Zo train je je buikspieren.

Conclusie

Sporten in de tuin met behulp van tuinmeubelen is een leuke en laagdrempelige manier om je lichaam te trainen. Je hoeft niet perse naar de sportschool of dure fitnessapparatuur aan te schaffen om fit te blijven. Met behulp van je tuinmeubelen kun je op een simpele manier je spieren trainen en aan je conditie werken. Dus haal je tuinstoel, tuinbank en houten balk tevoorschijn en start vandaag nog met je eigen tuinsport!