Sporten in de tuin

Het mooie weer komt er weer aan, dus je kunt weer lekker buiten gaan sporten. In je eigen tuin je fitnessmat neerleggen, je kettlebells en in de zon je workout doen. De eerste keer geniet je er enorm van, niet meer in de huiskamer of op zolder zweten, maar buiten in de wind en met de zon op je gezicht je workout doen. Totdat het ineens echt warm begint te worden en je tijdens het sporten alleen maar in de zon staat. Parasols kunnen dan uitkomst bieden! In je tuin kun je zo een schaduwplek maken, die je ook nog eens kunt gebruiken voor wanneer het regent. Zo kun je zowel in de regen als met volle zon altijd lekker buiten sporten.

Bij het uitzoeken van een goede parasol zal je zien dat er enorm veel keuze is. Voor het sporten in de tuin hebben we specifiek gezocht naar waar een parasol dan aan moet voldoen, zodat je altijd een lekkere sportplek hebt in je tuin.

Grootte van de parasol

Afhankelijk van je tuin wil je voor het sporten wel een grotere parasol hebben. De parasol moet groot genoeg zijn om je fitnessmat onder kwijt te kunnen en idealiter ongeveer een meter erom heen ruimte hebben. Op die manier kan de zon ’s ochtends en aan het einde van de middag niet op je fitnessmat terecht komen, waardoor je altijd in de schaduw kunt sporten. Daarnaast biedt de extra ruimte ook wat zekerheid voor als het regent, omdat het dan met een beetje wind toch altijd ook onder de parasol terecht kan komen. Heb je de ruimte, kies dan wat ons betreft altijd voor een grote parasol – zoals grote horecaparasols die je ook als particulier kunt kopen.

Ook interessant:   Zo koop je de beste loopband voor thuis

Functionaliteit

Daarnaast kun je nog kijken naar extra functionaliteiten bij een parasol. Zijn er bijvoorbeeld zijschermen die je eraan kunt ritsen om echt een hoekje te maken die ook tegen de wind beschermt. Kijk ook eens of je een parasol wilt op wieltjes, zodat je die makkelijk door te tuin heen kunt verplaatsen.