Tips om thuis te kunnen sporten

Sport en bewegen is belangrijk voor de fysieke gezondheid. Om te kunnen sporten, kun je bijvoorbeeld aanmelden bij een voetbalclub of een abonnement nemen bij de sportschool. Uiteraard kun je ook zelf de armen uit de mouwen steken en zelfstandig oefeningen uitvoeren in huis of de buitenlucht. Aangezien Nederland op dit moment kampt met een inflatie en daarom elke euro goed besteed dient te worden, kan het zo zijn dat men geen geld meer overhoudt voor een abonnement voor de sportschool. In dat geval biedt dit artikel een paar handige tips, zodat je zelfstandig vanuit huis even goed kunt sporten.

Zet een realistisch doel voor jezelf

Voordat je gaat beginnen met thuis sporten, is het belangrijk om een realistisch doel op te stellen. Vraag jezelf daarom af wat de reden is dat je gaat sporten en wat je ermee wilt bereiken. Dit zal de motivatie voor het sporten versterken, waardoor de drempel wordt verlaagd. Daarnaast is het belangrijk om de doelen op te splitsen in kleine stappen. Stel je wilt 20 kilo afvallen. Om het jezelf makkelijk te maken, deel je de kilo’s in kleine stappen in. Zo kun je beginnen door 2 á 3 kilo in de maand af te vallen. Het gaat uiteindelijk om het eindresultaat.

Ook interessant:   Samen met je huisdieren sporten

Beginnen met sporten

Nu de doelen zijn vastgesteld, is het de tijd om te beginnen met sporten. Je hebt tientallen oefeningen die je kunt uitvoeren zonder apparaten. Denk bijvoorbeeld aan opdrukken, sit-ups of het langdurig planken. Naast de oefeningen waarbij je geen apparaten nodig hebt, heb je ook diverse oefeningen met dumbells of kettlebells. Ben je meer van de cardio, dan is het aan te raden om bijvoorbeeld een loopband of spinningfiets kopen. Een spinningfiets is vaak wat compacter dan een loopband, waardoor je het apparaat op veel plaatsen kunt neerzetten. Daarnaast is het een zeer goede manier om conditie en spiergroei op te bouwen. Door naast het apparaat een echte racefiets te kopen, kun je het thuis sporten combineren met buitensport.

Beloon jezelf

ALs laatste tip die wordt meegegeven, is dat je jezelf af en toe mag belonen voor de inspanning die je hebt geleverd. Op deze manier blijft het sporten leuk en is het makkelijker om de motivatie te behouden. Dit zal resulteren in het behalen van de doelstellingen en dus de fysieke gezondheid. Dit zal het thuis sporten alleen maar leuker maken.