Sportschool opzeggen?

De kans dat jij net als één van de vele andere Nederlanders met je een abonnement hebt bij een sportschool, die is natuurlijk vrij groot. Het bijzondere hieraan is, is dat ruim 70 procent van de mensen die een abonnement hebben, nooit komen. Sterker nog, wanneer dit wel het geval zou zijn, dan zou iedere sportschool die we kennen, op voorhand te groot zijn. Dus behoor jij tot die groep die nooit komt, dan is het zeker verstandig om je abonnement indien mogelijk zo snel mogelijk op te zeggen. Je betaald maandelijk toch al vaak snel een paar tientjes. Geld wat je, vooral in de huidige tijd natuurlijk wel beter kunt gebruiken. Om ervoor te zorgen dat jij je abonnement eenvoudig en snel op kunt zeggen, hebben we een aantal tips voor je.

Hoe lang is je abonnement?

De meeste abonnement die je afsluit, sluit je af voor een periode van één jaar. Waar deze abonnementen vroeger met een jaar stilzwijgend mochten worden verlengd, is dit  vandaag de dag niet meer het geval. Wanneer je contract afloopt, heb je na deze periode recht op een opzegtermijn van maximaal één maand. Dus wil jij je abonnement bij fit for free opzeggen, dan is het belangrijk te weten dat je dit met een opzegtermijn van een maand kunt doen, mits je abonnement al verlopen is uiteraard. Houd er daarbij wel rekening mee dat je dit per de eerste van de maand kunt doen. Dus zeg jij je abonnement op 25 juni op, dan gaat de opzegging vanaf 1 juli is en wordt je abonnement effectief op 1 augustus beëindigd.

Ook interessant:   Zeg je sportschool abonnement op en ga thuis sporten

Hoe kun je je abonnement opzeggen?

Het opzeggen van je abonnement kun je op een aantal verschillende manieren doen. Je kunt er natuurlijk gewoon voor kiezen om het face to face te doen wanneer je net klaar bent met je workout. Een andere manier om dit te doen, is door een officiële mail of brief te sturen. Vaak wordt dit je bij de grotere sportscholen ook verzocht om te doen. De reden hiervoor is dat alles via het hoofdkantoor loopt en daar de administratieve zaken worden geregeld. Houd er wel rekening mee dat je op de juiste manier opzegt. Gelukkig kun je hier vandaag de dag tegenwoordig eenvoudig een standaard formulier voor downloaden en invullen. Vergeet daarnaast niet om een bevestiging te vragen. Zoals je dus kunt zien, is het ontzettend eenvoudig om te doen.