Pimp je tuin: nieuwe tuinmeubelen & nieuwe tuinkussens

Onze tuin, het grootste deel van het jaar zullen we er niet van kunnen genieten. Simpelweg omdat het klimaat in Nederland het vervelend genoeg niet altijd toelaat. Toch zijn er voldoende dagen gedurende de maanden april t/m september waarop we heerlijk kunnen genieten van onze achtertuin. Vaak is de opstelling van onze achtertuin in deze meeste gevallen hetzelfde; Een overkapping, een tuinset met zitkussens of loungeset en eventueel nog een stukje gras om heerlijk op te kunnen ‘chillen’. Toch is het saaie tuinstel voor velen vaak een doorn in het oog. Dan kun je twee dingen doen, je kunt kiezen voor nieuwe tuinmeubelen, maar ook de keuze voor enkel nieuwe tuinkussens volstaat vaak.

Nieuwe tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn net als onze normale meubelen een flinke uitgave. Het is dan wel belangrijk, dat je die paar maanden per jaar dat je er gebruik van kunt maken ook maximaal van kunt genieten. Wanneer je dus nieuwe tuinmeubelen gaat uitzoeken, dan is het als eerste verstandig dit te doen nadat de zomermaanden voorbij zijn. Je zult namelijk zien, dat je favoriete tuinset ten opzichte van de maanden april t/m september in oktober een stuk voordeliger uitvallen. Daarnaast is het ook belangrijk te bepalen of je gaat voor een loungeset of normale tuintafel. Kortom, voldoende keuze dus!

Ook interessant:   De leukste festival outfits: Ontdek de betoverende Ibiza-stijl

Nieuwe tuinkussens

Niet iedereen heeft de gelegenheid om de paar jaar nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen. Je kunt er dan voor kiezen te gaan voor tweedehands meubelen voor in je tuin, maar ook de keuze voor enkel nieuwe zitkussens behoort tot de mogelijkheden. Wat we vaak zien, is dat naar verloop van tijd de kwaliteit van de kussens afneemt. Ze deuken sneller in en het zitcomfort is niet meer zoals het geweest is. Vaak is er met het ‘raamwerk’ van je tuinstel niets aan de hand. Dus zit jouw tuinstel niet meer zoals het zou moeten, overweeg dan eerst eens om te kijken naar een paar nieuwe tuinkussens, want dit zal je aanzienlijk schelen in je portemonnee. Je tuinkussens nog prima in order, maar mist er wat kleur? Vul het geheel dan op met een paar prachtige sierkussens. Let wel op, dat wanneer deze niet waterdicht zijn, je ze tijdig naar binnen haalt.