Thuis sporten? Houdt rekening met het soort vloer

Ben jij voornemens om lekker thuis te gaan sporten, dan is de kans vrij groot dat je hier een volledige kamer voor hebt ingericht. Of je nu aan krachttraining of cardio doet of misschien zelfs wel allebei. Een goede bescherming van de vloer is essentieel. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt wanneer je fanatiek aan het sporten bent en je laat een dumbbell op je laminaatvloer vallen. De kans dat er dag een flink deuk ontstaat, die is vrij groot. Ook wanneer je veel zweet, is het belangrijk dat je vloer hiertegen kan. Dus wil jij je eigen sportschool thuis inrichting, dan hebben wij een aantal handige tips voor je, voor het kiezen van de juiste vloer bij bijvoorbeeld vloerenzaak Solza.nl.

Het belang van een goede vloer

Vaak krijgt de vloer onvoldoende aandacht wanneer het gaat om het creëren van je eigen sportschool in huis. De aandacht ligt vaak volledig op het aanschaffen van de verschillende materialen en apparaten en de vloer blijft vaak zoals deze is. Toch is het ontzettend belangrijk om ook voldoende aandacht te schenken aan je vloer. Niet alleen draagt de juiste vloer bij aan comfort, maar zorgt het er ook voor dat je ondervloer niet beschadigd raakt. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat je fanatiek aan het deadliften bent en je halterstang met aan beide kanten schijven van tientallen kilo’s op een dunne laminaatvloer terecht komt.

Ook interessant:   Moeite met Motivatie Vinden voor Sporten? Ontdek de Kracht van Alignment Club's Personal Training

Fitness tegels

Fitness vloeren zijn er in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van welke workouts je voornemens bent om te doen, kun je je vloer hierop aanpassen. De bekendste vorm van fitness tegels, zijn de eenvoudige, vaak wat dunnere tegels. Deze kun je gemakkelijk met elkaar verbinden en zijn als het ware net een grote puzzel. Het grote voordeel hieraan is, is dat je de tegels ook gemakkelijk uit elkaar kunt halen en kunt opbergen. Vooral handig wanneer je geen vaste plek in huis hebt om te sporten. Daarbij hebben ze ook als voordeel, dat ze waterafstotend zijn en tegen een flink stootje kunnen. Fitness tegels kun je makkelijk op iedere vloer kwijt, van PVC tegels tot laminaat tot tapijt.

Zorg voor een slijtvaste vloer

Vooral wanneer je veel oefeningen doen, waarbij de vloer het nodige krijgt te verwerken, is het aan te raden te kiezen voor een wat dikkere vloertegel. Uiteraard kun je in plaats van een fitness tegel ook kiezen voor een beton gietvloer, maar is een tegen toch vaak iets prettiger. Niet alleen voor de demping van het geluid, maar ook voor het behoud van de kwaliteit van het materiaal.