Deze vier accessoires kunnen het verschil maken wanneer je altijd thuis sport

Thuis sporten is de afgelopen jaren natuurlijk steeds populairder geworden. Vooral sinds de pandemie is thuis sporten voor veel mensen een vanzelfsprekendheid geworden. Ze hebben hun sportschool abonnement stopgezet en flink geïnvesteerd in hun eigen ‘homegym’. Zonde dus om hier geen gebruik meer van te maken. Daarnaast heeft thuis sporten ook ontzettend veel voordelen. Het is gemakkelijk en bespaart tijd en ook geld. Wel kan het soms lastig zijn om gemotiveerd te blijven en de juiste apparatuur en accessoires te hebben om goed en vooral ook effectief te kunnen blijven trainen. In dit artikel nemen we daarom 4 verschillende items met je door, die je thuis zou moeten hebben om optimaal te kunnen sporten: van voedingssupplementen tot weerstandsbanden.

Verstelbare halterbank

Een halterbank is een perfecte aanvulling en eigenlijk de basis voor iedere thuis sportschool. Daar waar je een deel van de oefeningen staand kunt uitvoeren, zullen er ook een aantal bijzitten die zittend of zelfs liggend moeten worden uitgevoerd. Zorg er daarom dus ook voor dat je kiest voor een verstelbare halterbank. Mocht je dan een zittende oefening moeten doen, dan is dit in ieder gevallen geen belemmering.

Voedingssupplementen

Gezonde voeding en voldoende beweging zijn onlosmakelijk verbonden met een gezonde leefstijl. Daar waar het met je beweging met een thuis sportschool natuurlijk wel goed zit, is ook de voeding een belangrijk aspect. Belangrijk is vooral dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, zodat je spieren goed en ook sneller kunnen herstellen. Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van je spieren. Kun je nu niet alle benodigde voedingsstoffen uit je voeding halen? Dan is het raadzaam om dit aan te vullen met voedingssupplementen van bijvoorbeeld supergoods.nl. Dit kunnen eiwitpoeders zijn, maar ook een multivitamine om ervoor te zorgen dat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Ook interessant:   Successen van het sporten vieren!

Dumbbells

In het verlengde van een halterbank, zijn dumbbells ook een must have. Dumbbells kun je namelijk in ieder gewenst gewicht krijgen. Handig is wel om te kiezen voor een set verstelbare dumbbells. Dat houdt in dat je, naarmate je steeds vaker traint, je ook sterker wordt, dus ook het gewicht van je dumbbells omhoog zal moeten. Kies je voor verstelbare dumbbells, dan kun je hier losse bumper plates bijhalen, zodat je het gewicht stapsgewijs steeds iets verder kunt opvoeren.

Weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn een geweldige aanvulling op je thuis training. Ze zijn betaalbaar, nemen weinig ruimte in beslag en zijn gemakkelijk mee te nemen. Weerstandsbanden zijn ook veelzijdig en kunnen worden gebruikt om verschillende spiergroepen te trainen, zoals je benen, armen, borst en rug. Met weerstandsbanden kun je je trainingen intenser maken en zorgen voor wat meer variatie in je oefeningen. Let wel goed op dat je kijkt naar de daadwerkelijke weerstand en ook lengte van de banden. Zo zijn er banden die speciaal zijn geschikt voor het trainen van de benen en dus een stuk langer zijn en zijn er banden die een stuk korter zijn, waarmee je bijvoorbeeld je armen kunt trainen.