Tips om werk en sport te combineren

Sporten is natuurlijk ontzettend belangrijk. Niet alleen voor ons lichaam, maar ook voor onze geest. Vooral wanneer je een baan hebt, waarbij je praktisch 8 uur per dag achter een bureau zit, is het belangrijk om af en toe even achter je bureau vandaan te komen, zodat je je benen even kunt strekken. Niet alleen is dat een stuk prettiger voor jezelf en voor de doorbloeding van je lichaam, maar ook voor je brein. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat het effect is wanneer je uren achter elkaar naar een scherm zit te staren. Maar hoe zorg je er nu voor dat je naast het dagelijks wandelen over de gang en naar het koffiezetapparaat voldoende beweging krijgt?

Gebruik de pauze constructie

Wanneer je de hele dag achter je bureau zit, is het wel prettig dat je even een eindje kunt gaan wandelen. Aangezien heel Nederland natuurlijk tussen 12.00 – 13.00 uur gaat lunchen, is dit het perfecte moment om met je collega’s even lekker een eindje te gaan lopen. Wel is het aan te raden om het tijdens dit rondje niet over het werk te hebben, maar over de dagelijkse gang van zaken buiten het werk om. Dit heeft als voordeel dat je niet alleen zorgt voor een goede doorbloeding en voldoende beweging, maar ook dat je je hoofd even kunt leegmaken, zodat je er na de lunch weer fris tegenaan kunt.

Ook interessant:   Fitness-apparaten en gewichten voor thuis

Sporten voor het werken

Begint je werkdag tussen 08.00 en 09.00? Dan kun je nog prima even een flinke workout doen voor aanvang van je werkdag. Zet je wekker daarom gerust een uur eerder en ga naar de sportschool. Het voordeel aan voor je werk sporten, is dat je toch moet douchen. Het kost je daardoor dus ook geen extra tijd. Nog fijner is natuurlijk thuiswerken en sporten. Zo hoef je namelijk niet naar je werk en kun je de tijd die je daarmee bespaart gebruiken om je workout mee op te vullen. Dus reis jij normaliter een half uur naar je werk, dan heb je dit uur al verdient. Door dit uur te gebruiken om te sporten, verlies je geen tijd en blijf je zowel lichamelijk als mentaal lekker fit!