Insanity thuis sporten

Insanity is een intensieve cardio en krachttraining workout die ontworpen is om je hele lichaam te trainen en vet te verbranden. Het programma is ontwikkeld door fitness trainer Shaun T en wordt uitgevoerd in een groepstraining. Maar wist je dat je ook thuis Insanity kunt doen? In dit artikel geef ik je een complete gids voor Insanity thuis sporten met een effectief workout schema.

Wat is Insanity?

Insanity is een high-intensity interval training (HIIT) programma dat bestaat uit een combinatie van cardio en krachttraining oefeningen. De trainingen zijn ontworpen om je hele lichaam te trainen en de vetverbranding te stimuleren. Insanity is gebaseerd op het principe van maximale intervaltraining, waarbij je korte periodes van maximale inspanning afwisselt met kortere periodes van herstel.

Tips voor een effectieve Insanity thuis workout

  1. Begin langzaam: Insanity is een intensieve workout en kan zwaar zijn voor beginners. Begin langzaam en bouw de intensiteit geleidelijk op om blessures te voorkomen en je lichaam te laten wennen aan de oefeningen.
  2. Zorg voor een goede warming-up: Een goede warming-up is essentieel om je lichaam voor te bereiden op de Insanity workout. Begin met een lichte cardio-oefening en voer vervolgens enkele dynamische stretches uit om je spieren op te warmen.
  3. Gebruik de juiste apparatuur: Insanity vereist weinig apparatuur, maar het is belangrijk om te zorgen voor een goede mat en eventueel gewichten of weerstandsbanden voor de krachttraining oefeningen.
  4. Blijf gehydrateerd: Insanity kan intensief zijn en het is belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens de training. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt tijdens en na de workout.
  5. Luister naar je lichaam: Insanity is uitdagend en het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Stop als je pijn of ongemak voelt en raadpleeg een arts als je twijfels hebt over je fysieke gezondheid.
Ook interessant:   HIIT training thuis

Insanity thuis workout schema

Hieronder vind je een voorbeeld van een Insanity thuis workout schema dat je kunt gebruiken om te beginnen.

OefeningDuur
Warming-up5 minuten
Joggen1 minuut
Jumping jacks1 minuut
Pauze30 seconden
Squat jumps1 minuut
High knees1 minuut
Pauze30 seconden
Push-ups1 minuut
Mountain climbers1 minuut
Pauze30 seconden
Lunges1 minuut
Burpees1 minuut
Pauze30 seconden
Tricep dips1 minuut
Plank1 minuut