Sporten gewicht

Sporten met je eigen gewicht

Het is vaak erg makkelijk om naar de sportschool toe te gaan om daar de attributen te gebruiken die ze hebben om mee te sporten. Dit kost niet al te veel geld en de sportschool is vaak niet al te ver weg. Echter kan het veel voordeliger zijn om thuis te sporten. 

Thuis sporten zonder apparaten

Het is erg makkelijk om thuis te sporten zonder dat je er apparaten voor hoeft te gebruiken. Dit komt omdat er veel oefeningen zijn waar je het gewicht van je eigen lichaam voor kunt gebruiken. 

Er zijn veel oefeningen waar je geen benodigdheden voor nodig hebt. Zo kun je heel erg makkelijk trainen met je eigen gewicht. Oefeningen zoals push ups, squats, situps en leg raises zijn erg makkelijk om te doen zonder benodigdheden. 

Improvisatie

Als je ziet hoe een oefening soms uitgelegd wordt, is het vaak makkelijk om een andere manier te vinden hoe je de oefening ook uit kunt voeren. Zo kun je bepaalde dingen gebruiken die je altijd al in je huis hebt staan of bij je in de buurt te vinden zijn. Hiermee kun je namelijk ook erg goed sporten zonder dat je attributen hoeft te kopen. 

Ook interessant:   Tips voor het kiezen van de beste sportschoenen voor zware training

Je kunt bijvoorbeeld dingen zoals een trap of een stoel gebruiken om mee te sporten. Deze zijn namelijk erg makkelijk om hiervoor te gebruiken. Door middel van een trap kun je oefeningen doen zoals de pull up. Hierbij ga je aan een traptrede hangen en trek je jezelf tot je kin op. 

Een stoel kun je goed gebruiken voor een oefening zoals de dip. Hierbij moet je in een rechte hoek met je benen op een stoel gaan leunen met je armen. Bij de oefening is het de bedoeling dat je het gewicht van je lichaam op je armen zet en op en neer beweegt.