Tips voor sporten om in shape te komen voor je beachbody.

Met de zomer voor de deur is het tijd om weer in shape te komen, zodat je straks perfect in je zwemkleding gaat passen. Lekker flaneren over de stranden en shinen tijdens festivals en op het terras. We geven je graag een paar tips om de komende weken en maanden nog in shape te komen zodat je er weer zomer fris uit ziet voor de zonnestralen.

Begin op tijd

Ga je over een paar weken op vakantie? Dan is er niet veel tijd meer om iets aan je summerbody te doen. Ons advies is dan ook echt begin op tijd om weer fit te raken voor de zomer. Idealiter begin je 10-12 weken voordat je op vakantie gaat met je inspanningen om weer in shape te komen.

Beste oefeningen voor je zomerbody

Heb je last van een zwembandje die je graag thuis laat of wil je nog wat meer spieren hebben in je armen? Voor het afvallen heeft het weinig zin om alleen maar je buikspieren en je core te trainen. Bij afvallen heeft je eten heel veel invloed op je gewicht, het sporten is slechts een klein percentage van het uiteindelijke resultaat. De meeste wetenschappers geven aan dat voeding 80% van het resultaat bepaald. Of je nu een ziekenhuisdieet doet of over een langere periode voeding & sport met elkaar combineert; het gaat er uiteindelijk om dat je meer calorieën verbrand dan dat je binnen krijgt door de voeding.

Ook interessant:   Shakes als maaltijdvervanger

Trends in zwemkleding

Eenmaal in shape voor de zomer is het natuurlijk ook zaak om er stylish bij te lopen. De tankini is toch wel de trend voor deze zomer. Een tankini is een bikini die uitloopt met een shirtje. Anders dan een bikini – die helemaal strak zit om je buik – heeft een tankini dus een wat luchtigere uitstraling. Perfect voor de meeste vrouwen onder ons, want een helemaal platte buik is vooral aan tieners en twintigers weggelegd. Ben je net moeder geworden bijvoorbeeld, dan is een tankini perfect om er nog steeds sexy bij te lopen maar niet je ieder moment bewust te zijn van je lichaam dat veranderd is.