Sanitair WC

Tips om je WC te verbouwen

Het kleine kamertje, de WC. Een plek waar vaak niet veel aandacht aan wordt gegeven bij verbouwingen van huizen en bedrijven. Vaak vindt iedereen dat de WC vooral schoon moet zijn, dan is het al wel prima. Een schitterende WC is iets wat je niet mist, maar waar je soms jaloersmakend naar kan kijken bij anderen. Toch vinden velen van ons het verbouwen van de WC het geld niet altijd waard, totdat de WC echt verouderd is. Wij pleiten ervoor dat iedereen gaat voor een schitterende WC en hopen je dat in te laten zien aan de hand van drie tips.

Tip 1: WC verbouwen is niet duur

Bij verbouwen denken we al vaak aan astronomische bedragen. Een nieuwe keuken of badkamer? Dan mag je in ieder geval €10.000 meenemen om überhaupt aan een verbouwing te kunnen denken. Daardoor wordt onterecht gedacht dat een WC restylen ook duur is. De WC is echter maar een kleine ruimte van 1 à 2 m2, terwijl een keuken of badkamer vaak 15-25m2 is. Logischerwijs is de prijs van een verbouwing daardoor ook maar een fractie van de kosten ten opzichte van de keuken en badkamer. Met €1.000 kom je namelijk al een heel eind voor je WC.

Ook interessant:   Pimp je tuin: nieuwe tuinmeubelen & nieuwe tuinkussens

Tip 2: WC verbouwen kun je zelf doen

Heb je 2 linkerhanden of nog nooit tegels gelegd? Dan snappen we heel goed dat je een WC verbouwing graag wilt uitbesteden. Wij zouden juist zeggen dat de WC de perfecte ruimte is om de klusser in jezelf te ontdekken. Als er iets verkeerd gaat is het (kosten)risico heel klein en kun je makkelijk opnieuw beginnen. Daarnaast kun je bij een sanitair webshop voordelig materialen als een nieuwe WC en fonteintje kopen, waarbij er online goede instructie video’s staan die je op weg gaan helpen.

Tip 3: Een nieuwe WC levert je echt wat op

Los van het emotionele resultaat dat een nieuwe WC gewoon een heel goed gevoel geeft iedere keer wanneer je het kleine kamertje betreedt, is een WC tegenwoordig ook echt waarde verhogend voor je huis. Heb je bijvoorbeeld een eenvoudigere keuken of hal, dan zal een super strakke WC het beeld van het huis zeker veranderen en kan het zelfs een bepaalde sfeer neerzetten.