sporten en afvallen

5 tips voor sporters die willen afvallen

Het is voor de mens steeds gemakkelijker geworden om aan ongezond voedsel te komen. De drukte van het dagelijks leven heeft ervoor gezorgd dat wij steeds vaker een slechte keuze maken. Een snelle hap is aantrekkelijker dan uren in de keuken staan. Wij worden dikker en dus moeten wij ook weer massaal afvallen. Dat is alleen niet zo gemakkelijk, maar wel mogelijk op diverse manieren. Je kan minder gaan eten, gezonder gaan eten en natuurlijk ook gaan sporten. Een combinatie is vanzelfsprekend nog zoveel beter. Het zal voor minder stress zorgen, maar het heeft ook veel lichamelijke voordelen en het is goed voor jouw lichaamshouding. Sporten tijdens een dieet is dan ook vrij essentieel. Wij hebben vijf tips genoteerd voor sporters die willen afvallen.

Tip 1: Touwtjespringen

Sporten hoeft niet per definitie in de sportschool en het hoeft ook niet veel geld te kosten. Je kan namelijk ook gewoon gaan touwtjespringen. Het klinkt een beetje vreemd, maar het is één van de populairste en beste manieren om af te vallen. Touwtjespringen heeft ongekend veel voordelen. Allereerst is het positief voor jouw spiermassa, maar het zal ook gelijk jouw conditie aanzienlijk verbeteren. Het kost niet veel geld en eigenlijk ook weinig tijd. Je kan het gewoon thuis doen, wat voor sommige mensen ook belangrijk is. Zelfs in een druk bestaan kan jij met gemak de tijd vinden om even een touw te pakken en jezelf sportief te testen.

Touwtjespringen is een activiteit die wij niet een extreem lange tijd kunnen volhouden. Begin daarom rustig met slechts enkele minuten per dag. Je kan bijvoorbeeld meerdere keren per dag enkele minuten gaan springen. Je kan het op die manier langzaam opbouwen.

Tip 2: Buikspieren en rugspieren trainen

Een andere manier om af te vallen met sporten is door krachttrainingen te gaan doen. Je kan natuurlijk een abonnement afsluiten bij de sportschool, maar ook thuis aan de slag. Wij raden je aan om core oefeningen te gaan doen. Je zal dan namelijk jouw buikspieren en rugspieren gaan trainen. Dat is niet alleen goed voor jouw lichaamshouding, maar ook voor de conditie. Je zal de nodige calorieën verbranden. Mocht het probleem rondom de buik zitten, dan komen de core oefeningen als geroepen. De core trainingen zijn trouwens ook goed voor sporters die niet willen afvallen, maar meer denken aan de buikspieren.

Ook interessant:   Afvallen met Shilajit: Werkt het echt?

Tip 3: Cardio is altijd goed

De bekendste manier om calorieën te verbranden is met de cardiotrainingen. Je kan plaatsnemen op een hometrainer, de crosstrainer of de loopband. Mocht je geen abonnement bij een sportschool hebben, dan kan je gaan fietsen of wandelen. Het fijne van de cardioapparaten is dat jij ook kan bijhouden hoeveel calorieën je nu eigenlijk verbrandt. Dat kan helpen, zeker wanneer jij in de gaten blijft houden hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Je kan een keuze maken uit een duurtraining of toch voor de uitdagende intervaltraining gaan. De cardioapparaten zijn overigens best prijzig, dus het kan slim zijn om dan alsnog voor een sportschoolabonnement te kiezen.

Tip 4: Ga eens zwemmen

Zwemmen is niet alleen onwijs leuk om te doen, het is ook één van de allerbeste en effectiefste manieren om vet te verbranden. Zwemmen neemt veel voordelen met zich mee. Je moet denken aan een minimale kans op een blessure, een verbeterde longinhoud en je zal stiekem ook jouw buikspieren en rugspieren gaan trainen. Je hebt meestal niet eens door dat je zo actief bezig bent en dat is misschien nog wel het grootste voordeel.

Tip 5: Krachttraining in combinatie met cardio

Je hoeft trouwens geen keuze te maken tussen een krachttraining of een cardiotraining. Het is nog zoveel beter en effectiever om deze twee manieren van trainen met elkaar te combineren. Je kan in de sportschool dan ook beginnen met een kwartiertje cardio en vervolgens een half uur krachttraining gaan doen. Afsluitend is het dan slim om weer wat cardio te doen. Je kan het helemaal zelf invullen, maar combineren is sowieso een goede keuze. Mocht je trouwens aankomen ondanks het trainen, dan hoeft dat niet negatief te zijn. Spieren zijn namelijk zwaarder dan vet, je zal over het lange termijn altijd een positief resultaat boeken. Vergeet trouwens niet om goed te eten, zodat de calorieën er niet weer bijkomen.