shakes

Spieropbouw met shakes

Mensen drinken eiwitshakes om meerdere redenen, waaronder spiergroei, gewichtsverlies en herstel van blessures.

Hoewel veel voedingsmiddelen je veel eiwitten bieden – zoals eieren, vlees, gevogelte, melk en peulvruchten – zijn eiwitshakes en -poeders een populaire, hoogwaardige bron van deze voedingsstof geworden.

Als je je afvraagt ​​of deze shakes je de gewenste resultaten zullen geven, ben je niet de enige. Dit artikel richt zich op de effectiviteit van eiwitshakes voor spiergroei en gewichtsverlies. Meer Bodylab kortingscodes.

Eiwitshakes zijn een voedingssupplement

Volgens de Food and Drug Administration (FDA) zijn voedingssupplementen producten die een voedingsingrediënt bevatten, zoals vitamines, mineralen, aminozuren en kruiden.

In dit geval leveren eiwitshakes aminozuren, ook wel de bouwstenen van eiwitten genoemd. Voedingssupplementen zijn er in vele vormen, van poeders tot capsules tot vloeistoffen. Hoewel je kant-en-klare eiwitshakes in vloeibare vorm kunt vinden, kun je ook eiwitsupplementen in poedervorm kopen.

Ook interessant:   Fanta Zero: Is het een gezonde keuze?

Veel soorten eiwitsupplementen in poedervorm zijn verkrijgbaar uit dierlijke of plantaardige bronnen.

De meest populaire dierlijke eiwitpoeders zijn bijvoorbeeld wei en caseïne , beide meestal afgeleid van koemelk. Als je echter een koemelk allergie heeft, kan eiwit uit eiwit een geschikte keuze zijn.

Wat betreft populaire plantaardige eiwitten, je kunt kiezen uit soja-, erwten-, hennep- of rijst eiwit.

Ten slotte, zoals hun naam al aangeeft, zijn voedingssupplementen bedoeld om je te helpen een dieet aan te vullen of te verbeteren.

Over het algemeen kunnen eiwitshakes van pas komen als je geen hoogwaardige eiwitbronnen tot de beschikking hebt of als je eenvoudigweg niet in de dagelijkse eiwitbehoefte kunt voorzien via voedsel alleen.