Is rabarber gezond?

Als we het hebben over een vergeten groente, dan hoort de rabarber toch wel heel voorzichtig in dit rijtje thuis. Ondanks het feit dat het nog altijd wel gegeten wordt, zien we dat het toch helaas in populariteit afneemt. Toch zijn er nog altijd ontzettend veel mensen die rabarber wel lekker vinden en het dus ook nog steeds regelmatig eten. Om je een idee te geven wat je er allemaal mee kunt, is het ook goed om te bespreken of het nu gezond is ja of nee. Want laten we eerlijk zijn, wanneer het gezond blijkt te zijn, kun je het prima wat vaker op het menu zetten vind je niet?

Wat is een rabarber?

Waar de meeste groente vaak wit of groen is, is de rabarber met z’n rode kleur natuurlijk wel een opvallende verschijning. Meded dat alleen al maakt het dat de rabarber bij uitstek geschikt is voor het opfleuren van je maaltijd. Uiteraard moet je het wel lekker vinden, anders komt het de smaak natuurlijk niet te goede. Een rabarber is in principe een groente, die afkomstig is van een struikachtige plant. Waar rabarber vaak wordt gebruikt als fruit, is dit absoluut niet het geval. We kennen waarschijnlijk allemaal wel de kenmerkende rabarbermoes.

Ook interessant:   Een fruitbox bestellen: een hart onder de riem steken

Is rabarber gezond?

Rabarber is zeker gezond. Het zit namelijk net als veel andere groenten boordevol met antioxidanten, wat ervoor zorgt dat het een positieve uitwerking heeft op ons immuunsysteem. Daarnaast is het ook ontzettend lekker en geeft het kleur aan iedere maaltijd. Kortom, rabarber is dus zeker een aanrader om eens te proberen. Ben je nog niet overtuigd, dan hebben we nog een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet, waarmee we er haast van overtuigd zijn dat jij het zult gaan proberen.

De voordelen van rabarber

Rabarber is niet alleen lekker en ook nog eens gezond. Het heeft daarnaast ook nog allerlei voordelen. Eén van deze voordelen is dat het rijk is aan mineralen. Uiteraard zit rabarber ook vol met verschillende antioxidanten, maar dat hebben we natuurlijk hierboven al even benoemd. Naast allerlei verschillende mineralen zorgt het regelmatig eten van rabarber ook voor sterke botten en spieren. Kortom, zeker een aanrader dus.