afvalshakes

Afvalshakes

De afgelopen jaren hebben shakes een enorme toevlucht genomen. Afvalshakes zijn daarbij veel genoemd en geroemd. Afvalshakes helpen je om af te vallen, doordat je al je voedingsstoffen via een shake binnen krijgt. Dit zorgt voor een betere vertering van je voedingsstoffen en zorgt ervoor dat je niet teveel calorieën binnen krijgt maar wel een goede balans hebt in de vitaminen en mineralen die je binnen moet krijgen.

Afvalshakes en proteineshakes

Afvalshakes zijn vooral bedoeld als maaltijdvervangers, waardoor je dus voor een bepaalde periode ofwel gedeeltelijk ofwel volledig je maaltijden vervangt voor shakes. Wat er precies in de shakes zit kan enorm verschillen. Shakes zijn vooral gericht op voldoende bouwstoffen binnen krijgen en een vol gevoel krijgen, zonder dat je perse veel calorieën binnen krijgt. Hierdoor helpen shakes je goed met afvallen, omdat je maaltijden vervangt voor een shake waardoor je wel een vol gevoel hebt zonder dat je veel binnen krijgt.

Afvalshakes zijn vaak gebaseerd op proteineshakes. Proteines zorgen voor een vol gevoel en hebben goede bouwstoffen voor je lichaam, zeker in combinatie met sporten. De shakes zijn vaak suikerarm en gericht op goede koolhydraten en veel eiwitten.

Ook interessant:   Gezond borrelen

Gezond afvallen

Belangrijk bij het gebruik van afvalshakes is dat je gezond gaat afvallen. Je zult een gezonde levensstijl moeten combineren met sporten en goede voeding. Afvalshakes kunnen hier een heel nuttige bijdrage in hebben, maar zijn altijd maar tijdelijke vervangers van maaltijden. Je kunt namelijk niet wekenlang alleen maar afvalshakes drinken zonder normale maaltijden. Wel kun je een vaste maaltijd als ontbijt of lunch permanent vervangen door een afvalshake of proteineshake, alleen wordt dan wel aangeraden om hierbij ook goed te sporten. De bouwstoffen in de shakes zijn namelijk vaak ook gericht op spierherstel, waardoor een gezonde combinatie van sporten, leven en eten nog belangrijker is. Alleen als die elementen allemaal met elkaar in balans zijn kun je echt een gezonde levensstijl ontwikkelen waardoor het afvallen niet een tijdelijke overwinning is maar kun je ook je nieuwe gewicht beter vasthouden.