Gezonde manier afvallen

Voldoende beweging en gezonde voeding wordt een steeds meer bepalende factor in onze dagelijkse levensstijl. Waar het voor de meesten qua voeding nog prima te doen is, wordt het bewegen vaak al een stuk lastiger. Vooral wanneer je de nodige kilo’s kwijt wilt, kan de combinatie van gezonde voeding en voldoende beweging ervoor zorgen dat je binnen afzienbare tijd op je gewenste streefgewicht zit. Maar hoe kun je op een verantwoorde en gezonde manier afvallen? We hebben vast allemaal wel eens gehoord van de welbekende ‘crash’ diëten als het ziekenhuisdieet, waar je 10 kilo in maar 4 weken kwijt kunt raken. Ontzettend aantrekkelijk, maar gezond is het niet! Wil jij gezond afvallen, zorg dan dat je het op een verantwoorde manier doet.

Geduld

Iedereen wil natuurlijk ontzettend snel afvallen, maar of dat gezond is, dat valt te betwisten. Wanneer je begint met afvallen, dan is dit niet alleen lichamelijk een hele opgave, maar ook mentaal. Je moet je huidige levensstijl omgooien en een biertje, colaatje of chips behoort tot de verleden tijd. Alleen dit al, zorgt ervoor dat het belangrijk is dat je kiest voor een gezonde manier afvallen. Kies je voor een crashdieet, dan zal het doorgaans binnen de kortste keren niet meer zijn vol te houden, met als gevolg dat de kilo’s en vaak wat extra’s er binnen no-time weer aan zitten. Door te kiezen voor een verandering van levensstijl, zal je merken dat je het een stuk makkelijk volhoudt en het op lange termijn ‘vanzelf’ gaat.

Ook interessant:   De voordelen van een diëtist

Beweging

Wil je op een gezonde manier afvallen, dan is voeding uiteraard de basis. Maar ook beweging zorgt ervoor dat onze spieren en gewrichten soepel blijven, met als gevolg dat ons lichaam extra calorieën gaat verbranden. Door dagelijks minimaal een half uur te bewegen, zal je merken dat het afvallen in combinatie met gezonde voeding een stuk sneller en ook gemakkelijk gaat. Niet alleen heeft beweging een positieve invloed je gewicht, maar ook op je brein. Voldoende beweging zorgt ervoor dat we ons mentaal fit voelen. De perfecte combinatie wanneer jij op een gezonde manier afvallen wilt. Op deze manier kun je door iedere week tussen de 0,5 – 1 kg af te vallen een prachtig resultaat behalen die je ook gedurende een langere periode kunt volhouden.