thuis sport spullen

Thuis sporten spullen

Je thuis gym inrichten kan nogal overweldigend zijn. Er is een enorm aanbod van thuis sport spullen, van yoga of fitness mat tot complete sport toestellen. Om je een stukje wegwijs te maken in welke spullen en apparaten je het beste in huis kunt hebben afhankelijk van het type sporter dat je bent. Of je nu thuis sport om een beetje fit te blijven, thuis sport om af te vallen of thuis sport om sterker te worden en spieren te laten groeien. Laten we voor deze drie groepen de verschillende thuissport spullen een onder elkaar zetten. Goed om te weten dat er door het grote aanbod ook veel aanbieders zijn die de prijzen verzamelen en zo de beste prijs voor je aanbieden, zoals Allesindesale.nl.

Fit blijven

Wil je thuis sporten om fit te blijven, dan heb je in principe genoeg aan een paar essentials. Een fitness mat is daarbij een goed begin. Voor al je oefeningen heb je zo een wat zachtere ondergrond wat zowel comfortabel is alsook handig is om het zweet op te vangen. Daarnaast zijn we zelf fan van een springtouw. Het klinkt wat kinderlijk wellicht, maar springtouwen is een intensieve workout om fit te blijven. Weerstandsbanden kunnen nog helpen om je oefeningen wat te intensiveren.

Ook interessant:   Ga thuis sporten met instructiesvideo's!

Afvallen

Om af te vallen is het vooral belangrijk om meer calorieën te verbranden dan je binnen krijgt. Voeding is daarbij het belangrijkste, maar regelmatig sporten helpt om de verbranding te versnellen. Het beste bij afvallen helpt korte en intensieve workouts. Bijvoorbeeld een half uur trainen, waarbij je setjes van 5 of 10 verschillende oefeningen doet van 1 minuut met daarna 3 minuten rust. Zo kan je hartslag flink oplopen en tijdens de rust weer dalen.

Spiergroei

Wil je sporten om sterker te worden en je spieren te laten groeien? Dan zijn er veel verschillende fitness benodigheden op de markt beschikbaar. In een fitness winkel kun je jezelf goed laten adviseren over dumbells, kettlebells en andere gewichten.