Sporten met spullen in huis

Er zijn veel verschillende dingen die je kunt gebruiken om mee te sporten. Dit zijn vaak dingen waarvan je zelf niet eens weet dat je ze kunt gebruiken om mee te sporten en oefeningen mee te doen. Dagelijkse gebruiksvoorwerpen zijn namelijk erg handig om verschillende oefeningen mee te doen. 

Een trap

Bijna iedereen heeft wel een trap in huis. De meeste mensen gebruiken deze om van beneden naar boven te komen of andersom. Echter kun je ze ook gebruiken voor een aantal andere dingen. Zo kun je namelijk een aantal sport oefeningen doen met een trap in je huis. 

Eén van de makkelijkste oefeningen die je kunt doen op een trap is de pull up. Dit is een oefening waarbij je aan de trap gaat hangen zonder dat je voeten de grond kunnen raken. Hierbij moet je er voor zorgen dat je je lichaam op trekt tot je kin bij de trede komt waar je handen aan hangen. Dit moet je dan meerdere keren doen. 

Ook interessant:   De voordelen van personal training

Het op de trap lopen is ook een erg goede oefening om te doen. Hiermee train je je conditie en je benen erg goed. De oefening is hierbij zo snel mogelijk op en af te gaan van de trap. 

Een stoel 

Met een stoel kun je ook verschillende oefeningen doen om thuis te sporten. Zo is de dip een erg populaire oefeningen om met een stoel te doen. Dit is een veelzijdige oefening die je voor je armen kunt doen. 

Bij een dip is het de bedoeling dat je je in een rechte hoek voor een stoel plaatst. Hierbij moet je je armen op de stoel zelf plaatsen. Tijdens de oefening is het de bedoeling dat je gewicht op je armen rust. De oefening is het op en neer laten gaan van je lichaam.