beginnen met thuis fitness

Starten met thuis fitness

De zomer is in volle gang, de corona maatregelen versoepelen en dus is het hoog tijd om te starten met sporten. Thuis fitnessen of thuis sporten is heel makkelijk, maar vaak heb je even een zetje in de rug nodig om van start te kunnen. Graag nemen we je mee in dit artikel om in 3 stappen ook te starten met thuis fitness.

1. Goede artikelen voor thuis fitness

Een goede voorbereiding is van belang bij thuis fitness, hier horen uiteraard ook goede sport artikelen bij. Goede fitness artikelen voor thuis zijn bijvoorbeeld een fitness matje (een yoga matje kan ook voldoen), gewichten (zoals kettlebells of dumbbells) en wij zijn groot fan van touwtjespringen. Je hoeft geen kapitalen uit te geven voor thuis fitness. Wanneer je een tuin hebt, kun je makkelijk in het gras sporten en hoef je geen yogamat of fitness mat aan te schaffen. Ook gewichten kun je in het begin makkelijk vervangen door bijvoorbeeld flesjes water. Touwtjespringen vinden wij een goede workout, maar je kunt ook op een andere manier je cardio doen.

Ook interessant:   Samen met je kinderen sporten: maak het leuk!

2. Makkelijke thuis fitness oefeningen

Je thuis fitness moet bestaan uit een aantal oefeningen die je makkelijk onder de knie kunt hebben qua techniek, maar die je nog wel voldoende uitdagen. Bijvoorbeeld op fit.nl vind je handige oefeningen. Maak een setje van 4 tot 6 oefeningen die je achter elkaar doet, om vervolgens 1 of 2 minuten pauze te nemen en de set ongeveer 5 keer te herhalen. Op deze manier ben je een half uur bezig, maar kun je veel verschillende spiergroepen trainen en flink wat kCal verbranden.

3. Just do it.

De slogan van Nike, maar dit is eigenlijk de basis voor thuis fitness. Just do it! Oftewel, denk niet teveel na over thuis fitness maar ga gewoon van start. Probeer je eerste sportdagen niet te plannen, maar pak je moment wanneer je jezelf goed voelt en begin gewoon. Laat je niet afleiden door je partner die zijn/haar mening klaar heeft, maar doe het echt voor jezelf. Oordopjes in met fijne muziek en gewoon van start gaan met je thuis fitness.