Hoe kun je thuis een zomerlichaam verkrijgen?

Zomer lichamen worden gemaakt in de winter, zoals de meest mensen zeggen. Maar het verkrijgen van een perfect zomer lichaam kan nogal een uitdaging zijn, vooral als je eigenlijk gewend bent om vooral zittend door het leven te gaan, zoals de meeste mensen tegenwoordig. Je zal er dus wat tijd en moeite in moeten steken om deze zomer heerlijk te flaneren op het strand in je bikini. Maar hoe kun je dit waar maken? In dit artikel kun je verschillende tips lezen die jou hopelijk dichter bij je doel zullen krijgen, namelijk het krijgen van een zomer lichaam waar je trots op mag zijn. Ook Fitcode biedt tips voor het verkrijgen van een zomerlichaam.

Gezond eten

Dit eerste punt spreekt voor zich, want een gezond dieet is essentieel om een zomer lichaam te krijgen. Probeer voedzame voedingsmiddelen te eten zoals groenten, fruit, volkoren granen, mager eiwit en gezonde vetten. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen en suikerrijke dranken en snacks en ook rood vlees is niet al te best voor je gezondheid. Ook is het goed als je voldoende water per dag binnen krijgt, om goed gehydrateerd te blijven.

Krachttraining en cardio

Krachttraining is een geweldige manier om spieren op te bouwen en je lichaam strakker te maken. Je hebt geen dure sportschool apparatuur nodig om thuis krachttraining te doen. Gebruik je eigen lichaamsgewicht voor oefeningen zoals push-ups, squats, lunges en planks. Ook kun je een pull-up stang kopen die je erg gemakkelijk aan een deuropening kan hangen om daar oefeningen mee te doen. Vaak is de drempel om naar de sportschool te gaan erg hoog. Thuis oefeningen maken dat iets makkelijk. Ook cardio oefeningen helpen bij het verbranden van calorieën en vet, wat kan bijdragen aan een slanker lichaam. Je kunt thuis en in je eigen woonomgeving cardio doen door te wandelen, te joggen of te fietsen. Er zijn ook veel online cardio-workouts beschikbaar die je thuis kunt volgen.

Ook interessant:   Thuis sporten, goed voor lichaam en geest

Yoga en stretchen

Yoga of stretchen kan helpen om je lichaam flexibeler te maken en spieren te ontspannen na kracht- of cardiotraining. Er zijn veel yogalessen en stretch routines beschikbaar die je thuis kunt volgen via video’s of online platforms. De basis van een sterk lichaam is een flexibel lichaam!

Zorg voor voldoende slaap en rust

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezond lichaam en een gezonde geest, maar dit is al gauw iets wat je kan onderschatten. Probeer elke nacht minstens 7-8 uur te slapen om je lichaam de tijd te geven om te herstellen. Als je een goede workout hebt gehad maar je neemt geen rust, dan zul je op de lange termijn minder snel resultaten zien, wat erg jammer kan zijn.

Verminder stress

Stress kan bijdragen aan gewichtstoename en een ongezonde levensstijl. Je kunt proberen om stress te verminderen door middel van ontspanningstechnieken zoals meditatie en ademhalingsoefeningen. Ook een warm bad of tot rust komen met een boek om de bank kan al stress wegen. Het is vooral belangrijk dat je iets vindt waar jij door kan ontspannen en dat kan voor iedereen anders zijn. Door stress te verminderen, kun je je lichaam helpen om zich te concentreren op het bereiken van een zomerlichaam.