fitness supplementen

Fitness supplementen

Ben je bezig met sporten, dan zal iedereen om je heen het waarschijnlijk ook hebben over supplementen. Waar dit vroeger voornamelijk verboden anabolen waren, zijn er tegenwoordig veel supplementen beschikbaar die zowel legaal zijn als ook bewezen effect hebben. Wel is dit zeer afhankelijk van de aanbieder en van de reden van je fitness. Ben je aan het afvallen? Dan heb je andere supplementen nodig dan wanneer je spiermassa aan het kweken bent of wanneer je aan het bulken bent bijvoorbeeld. Daarnaast zijn supplementen niet bepaald goedkoop, dus kijk altijd goed of je mooie aanbiedingen kunt vinden. We zetten een aantal supplementen voor je onder elkaar om te zien waar ze voor zijn en wat ze doen.

Creatine

Creatine is het meest gebruikte supplement en ook het meest bewezen supplement voor tijdens het fitness. Het middel vult je creatine fosfaat systeem aan, waardoor je simpel gezegd langer en harder kunt sporten. Het is een natuurlijk middel wat bijvoorbeeld in vis en vlees zit, maar het is dus ook als supplement beschikbaar. Het is wetenschappelijk bewezen effectief. Je moet in de praktijk denken aan dat je sets met je dumbells niet 15 maar 16-17 keer kunt doen. Dat klinkt misschien niet als veel, maar het is toch 10% wat je langer vol kunt houden en waarmee je de spieren dus echt nog meer aan het werk kunt zetten.

Ook interessant:   Dit heb je nodig voor een effectieve thuisgym

Eiwitshakes

Eiwitshakes worden ook erg veel gebruikt als toevoeging aan je voeding. Wederom is eiwit ook een natuurlijk middel, wat je in normale voeding kunt terugvinden. Het zorgt voor het herstel van je spieren, waardoor je vaker kunt sporten met een kleinere kans op beschadiging van je spieren. Eiwitshakes maak je door eiwit poeder te mengen met bijvoorbeeld water of melk, net een beetje afhankelijk van wat jij het lekkerste vindt. Eiwitpoeder heb je in veel verschillende soorten en maten, kijk goed naar de kwaliteit. House of Nutrition is een bekende en bewezen aanbieder, maar zoek vooral even naar een House of Nutrition kortingscode voordat je gaat bestellen.

Multivitaminen

In de basis wordt door iedereen aangeraden om ervoor te zorgen om voldoende vitamines binnen te krijgen. Met een gebalanceerd voedingsschema moet je ook vitamines door normale voeding voldoende binnen krijgen. Door het gebruik van multivitaminen borg je echter dat je voldoende vitamines binnen krijgt, zodat je lichaam voldoende mineralen en stoffen binnen krijgt om je te helpen met sporten.