De leukste sporten om in de winter te doen!

Al is de nazomer nog in volle gang, de koudere dagen zijn toch echt in aantocht! Dit betekent dat het tijd is om na te denken over jouw sportroutine voor de komende herfst en winter. In dit artikel lees je welke sporten perfect zijn om de herfst- en wintermaanden mee door te komen.

1. Zwemmen

Zwemmen is ontzettend aangenaam voor je lichaam. Je belast er je spieren en gewrichten minder mee, terwijl het wel een goede workout is en je het er snel warm van krijgt. Wist je al dat zwembaden naast het reguliere banenzwemmen vaak ook diverse lessen aanbieden, zoals aquaspinning, aquagym of aquarobics? Dit zijn uitdagende en intensieve trainingen in het water.

2. Groepsles

Sport je in de winter graag binnen, maar past fitness niet zo bij je? Vrijwel alle sportscholen bieden ook groepslessen aan. De winter is dan ook de ideale tijd om kennis te maken met een nieuwe sport: zumba, bodypump, HIIT training, pilates, boksen. Het aanbod aan groepslessen is divers, dus er zit ongetwijfeld ook iets voor jou tussen!

Ook interessant:   Afvallen - een combinatie van sport & voeding

3. Zaalsport

De winter is ook de ideale periode om te sporten in de (gym)zaal. Leef je uit tijdens een potje zaalvoetbal, zaalhockey, squash of het hippe padel. Als je je aansluit bij zo’n nieuwe zaalsportclub, ontmoet je ook nog eens allerlei nieuwe mensen. Het biedt dus zowel sportief als sociaal een nieuwe uitdaging. Dus schaf snel een zaalhockeystick of squashracket aan en grijp je kans!

4. (Hard)lopen

Dat het winter is, wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat je binnen hoeft te sporten. Het inademen van de frisse buitenlucht geeft een geheel andere sensatie aan je hardloopronde. En weet je dat het bos in de winter prachtig is? Trek dus vooral ook in de winter je hardloopschoenen aan om te ontdekken of buitensporten in de winter ook bij jou past. Vind je hardlopen iets teveel van het goede? Je kunt er ook voor kiezen om een flinke wandeling te maken.