training trilplaat

Is trainen met een trilplaat effectief?

Steeds vaker kiezen thuissporters voor een trilplaat, maar wat is het effect van een trilplaat en welke oefeningen kun je doen op een trilplaat. Met een trilplaat kun je al trainen door er simpelweg op te gaan staan! Maar het is natuurlijk nog leuke om wat oefeningen te doen en nog effectiever te trainen. Een trilplaat helpt bij ververbranding, sterkere botten en spieren, doorbloeding en een positief herstelvermogen van het lichaam. Met de beste trilplaat kun je snel en effectief trainen! Wij gaan er in dit artikel iets verder op in.

Wat is een trilplaat?

Een trilplaat is een fitness toestel waarbij de plaat waar je op gaat staan trilt. Door de trillingen worden je spieren aangespannen die proberen de trillingen op te vangen terwijl je feitelijk gezien gewoon stil staat, je lichaam en spieren moet van binnen werken om alles weer in balans te brengen! Als je dit gaat combineren met het doen van verschillende oefeningen train je super effectief op een simpele manier.

Voor wie is een trilplaat geschikt?

Of je nu een beginner, gevorderde of expert bent, echt iedereen kan oefeningen doen op een trilplaat. Ben je totaal niet sportief, heb je geen conditie of geen ervaring en wil je toch wat meer gaan bewegen en sporten dan is een trilplaat ook zeker geschikt voor jou. De oefeningen die je doet in combinatie met de trilplaat kan je zo eenvoudig maken als je wilt en wellicht als je wat langer bezig bent probeer je steeds een beetje verder te gaan.

Ook interessant:   Thuis sporten voor je benen: praktische tips en workout schema

Welke trilplaat moet ik kopen?

Je hebt verschillende soorten trilplaten. Bij het kopen kun je rekening houden met het aantal training programma’s wat een trilplaat heeft, het maximale toegestane gewicht, met of zonder afstandsbediening, display met informatie over je trainingen. Soms worden er ook accessoires meegeleverd zoals elastieken. De elastieken zijn een soort weerstandsbanden waarmee je ook bepaalde oefeningen kunt doen.

Trilplaat oefeningen

Op Youtube vind je diverse leuke oefeningen die je kunt doen met een trilplaat, denk hierbij aan planken, squatten, lunges, hip bridge of cal fraise.

Trainen met weerstandsbanden

Bij sommige trilplaten zit ook een weerstandsband meegeleverd zodat je oefeningen hiermee kunt doen op de trilplaat. De weerstandsbanden worden daarvoor op de trilplaat bevestigd. Je kunt natuurlijk trainen met losse weerstandsbanden zonder trilplaat te kopen. Een weerstandsband is een elastiek met een bepaalde weerstand (hoeveel moeite je moet doen om het elastiek te strekken). Je kunt het beste weerstandsbanden kopen met verschillende weerstanden in een set. Zo kun je makkelijke oefeningen met wat meer weerstand doen dan simpele oefeningen.