warmingup oefeningen

Warming up oefeningen

Wat is nou een goede warming up? Het is in ieder geval erg belangrijk want je voorkomt hiermee blessures en je zult merken dat je training een stuk beter zal gaan. Een goede warming up zal ervoor zorgen dat de bloed toevoer naar je spieren komt en deze ze zal voorzien van zuurstof. Ook zullen ze zich beter en sneller herstellen.

Cardio als warming up

Wanneer je een hele dag weinig beweging gehad hebt is het niet verkeerd om ongeveer tien minuutjes cardio te doen. Zo gaat je hartslag naar boven en ook je lichaamstemperatuur. Het beste is om te kiezen voor een apparaat waar je je hele lichaam gebruikt, denk aan een crosstrainer of een roeimachine. Het is niet de bedoeling dat je hier helemaal uitgeput van raakt, je lichaam heeft net dat zetje om ‘aan’ te gaan.

Warming up voor specifieke oefeningen

  • Zorg ervoor dat je aantal herhalingen laag zijn. Ongeveer 6 tot 10 herhalingen met een licht gewicht.
  • Zorg voor een goede focus op de juiste uitvoering, zorg ervoor dat je deze dus erg serieus neemt.
  • Begin met alleen de stang of gebruik bijvoorbeeld lichte dumbels. Bouw het hierna rustig aan op.
Ook interessant:   5 Belangrijke Tips voor Thuis Trainen met Halters

Je hoeft tussen de warming up setjes niet heel veel rust te nemen, pas als de intensiteit naar boven gaat kun je de pauzes tussen de setjes wat langer maken. Wanneer je de warming up voltooit hebt kun je uiteraard even een langere pauze nemen en je voorbereiden op het echte werk. Het is beter om niet gelijk door te knallen naar je werk setje.

We hebben dit artikel kort en krachtig gehouden precies zoals een goede warming up eruit hoort te zien. Een goede opwarming is zeker belangrijk maar het is niet nodig er heel veel tijd aan te besteden.

Succes met je work out!