5 oefeningen met elastiek

Effectief, simpel en leuk. Dat zijn de oefeningen met elastiek. Is de sportschool niet je beste vriend, maar wil je wel lekker in beweging blijven? Dan is het elastiek je nieuwe beste vriend. Met het elastiek kan je verschillende oefeningen uitvoeren. Je hebt het ronde elastiek en het lange elastiek. Het ronde wordt vaak gebruikt voor beenoefeningen, denk hierbij aan de Squat oefening. Het lange elastiek wordt vaak gebruikt bij armoefeningen.

1.       Squat

De standaard Squat oefening alleen dan met elastiek. Je gaat met je voeten op het elastiek staan en doet je hoofd door de opening, alsof je een t-shirt aantrekt. Het elastiek zit dan om je nek. Vervolgens duw je met je handen het elastiek een beetje uit elkaar en maak je een Squat beweging. Zorg ervoor dat je voeten iets breder staan dan je schouders. Herhaal deze oefening 10 – 20 keer per set.

2.       Front Raises

Ga rechtop staan en steek je rechtervoet naar voren toe. Ga op het elastiek staan met je rechtervoet en houdt je handen voor je, iets lager dan je heupen maar wel gestrekt. Vervolgens steek je je armen omhoog en houdt je dit even vast. Laat je armen weer langzaam zakken en herhaal deze oefening.

Ook interessant:   Leg curls

3.       Push ups

Zorg ervoor dat het elastiek over je rug zit van de ene hand in de andere hand en breng je zelf in de push up houding. Plaats je handen op schouder breedte en zak met je lichaam naar de grond, tot net boven de grond! Vervolgens druk je jezelf weer krachtig druk omhoog.

4.       X-band walk

Zoals de naam al doet vermoeden, houdt je het elastiek in de vorm van de letter X. zet je voet op het elastiek en draai het elastiek om zodat het elastiek elkaar kruist en je zo de letter X krijgt. Houdt het elastiek ter hoogte van je borst en loop stevig heen en weer.

5.       Tricep extension

Ook bij deze oefening doet de naam al een vermoeden. We trainen met deze oefening onze triceps, zo voorkomen we de welbekende kipfiletjes onder je armen. Zet je ene voet op het elastiek en zet je andere voet er iets voor. In beide handen houdt je een handvat, houdt het elastiek achter je lichaam en je ellebogen omhoog naast je oren. Laat je armen nu weer langzaam zakken totdat ze weer achter je hoofd zijn. Herhaal deze oefening een aantal keer.