Zo gaan sport en haarverzorging wel samen

Sporten gaat nu eenmaal gepaard met zweet. Dit heeft vochtig of vettig haar tot gevolg, wat je niet te lang in je haren wilt laten zitten. Maar als jij een fanatiek sporter bent die dagelijks in de sportschool staat, is dit wat lastiger. Naast dat het niet goed is voor je haren om het iedere dag te wassen, heb je soms simpelweg ook geen tijd of zin. Toch wil jij je haren wel lekker fris houden. In deze blog rekenen we af met een aantal struggles, waar jij je vast in herkent. Zo heb je vast wel eens zin om te sporten maar heb je daarna direct een afspraak en dus geen tijd om je haren te wassen/drogen/stylen. Of het wassen van je haren past niet helemaal in je haarroutine. Kortom, the struggle is real. In deze blogs geven we een aantal handige tips!

Planning is key

Een haarroutine waarbij je maximaal 1-3x per week je haren wilt wassen, is perfect. Sport je vaker, dan zal je keuzes moeten maken wanneer je je haren wel of niet gaat wassen na het sporten. Kies er bijvoorbeeld voor om bij de minst heftige workout alleen je haren te wassen met water. Als je nog plannen hebt na het sporten, kun je ook wat conditioner of haarparfum gebruiken voor de lekkere geur. 

De absolute must

Wil jij je haren niet wassen na het sporten, dan is dit product dé oplossing voor al deze problemen: droogshampoo. Droogshampoo absorbeert vocht. Onze belangrijkste tip: spuit voordat je gaat sporten droogshampoo in je haren. Hierdoor wordt tijdens het sporten al zweet geabsorbeerd. Ben je klaar met sporten, dep je haren dan voorzichtig droog en gebruik nogmaals de droogshampoo. Sneller fixen kan niet!

Ook interessant:   Wat is je echte leeftijd en hoe kan sporten dit beïnvloeden?

Let wel op: gebruik droogshampoo niet dagen achter elkaar. De zweet, talg en productresidu zal zich gaan ophopen wat niet goed is voor de hoofdhuid. Zorg dus dat je het goed afwisselt met een shampoo!

Je haren verfrissen

Ben jij gewend om na elke workout je haren te wassen en wil je dit liever niet aanpassen? Dan raden we je aan om in ieder geval een milde shampoo aan te schaffen. Een milde shampoo is geschikt voor dagelijks gebruik, omdat hier minder ‘agressieve’ reinigers in zitten. Een ‘normale’ shampoo verrijkt met alcohol, sulfaten en/of siliconen ontdoen je haren van vuil, stylingresten en talg. Perfect, zul je denken. Maar bij te veel gebruikt ‘stript’ het je hoofdhuid en worden ook de goede oliën verwijdert, olie wat jouw hoofdhuid nodig heeft om gezond te blijven. Een milde shampoo is vrij van deze ingrediënten, waardoor het wat vriendelijker is voor je hoofdhuid en haren. Gebruik je veel gel, haarspray of andere stylingsproducten, dan kun je de normale shampoo afwisselen met de milde shampoo. Zo haal je af en toe even goed die stylingsresten eruit, maar houd je je hoofdhuid ook mooi in balans!

Nog wat extra tips om zo zweetvrij mogelijk te blijven of worden:

  • Gebruik zweetbandjes
  • Draag een sport-proof kapsel, zoals: een knot, boxer-braids of een vlecht
  • Föhn het haar na het sporten droog