Is zure haring gezond?

Een haring op z’n tijd, wie vindt dat nou niet lekker? Vooral wanneer we weer aan de vooravond staan van de welbekende ‘hollandse nieuwe’ zijn de meeste mensen er weer helemaal klaar voor. Ondanks het feit dat de maanden na de eerste vangst de haring vaak het populairste is, zien we ook dat de haring in de daaropvolgende maanden nog altijd onder de aandacht blijft. Weliswaar vaak als zure haring in pot, maar populair blijft hij eveneens. Dat een haring op z’n tijd gezond is, dat blijkt! Maar geldt dat eigenlijk ook voor de zure haring? Wij vertellen het je!


Boekentips over gezonde voedingBekijk de beste boeken over voeding op Bol.com!

Haring bevat goede vetten

Vetten zijn gezond, vooral wanneer het de juiste vetten zijn. In haring zitten vooral veel goede vetten. Niet voor niets is een haring daarom dus ook goed voor onze gezondheid. Althans, voor de meesten. Haring is overigens ook één van de vissoorten die het meeste vet bevat. De reden dat een haring zo gezond is op z’n tijd, is omdat deze vol zit met omega 3 vetzuren. Ondanks het feit dat deze omega 3 ontzettend goed zijn voor ons als mens, krijgen we er vaak toch te weinig van binnen. Dat betekent dus of een extra haring eten of kiezen voor supplementen.

Ook interessant:   Gezonde smoothies zelf thuis maken

Zure haring

Het antwoord op de prangende vraag of zure haring gezond is, hebben we hierboven natuurlijk al wel een beetje verklapt. Toch denken veel mensen, dat een zure haring minder gezond is, omdat deze niet vers is. Maar niets is minder waar. Als we namelijk zowel een zoute- als een zure haring met elkaar vergelijken, dan zien we dat de verschillen minimaal zijn. De voornaamste verschillen zitten hem met name in de vitamines die in de zoute haring in hogere mate aanwezig zijn, dan bij de zure haring. Echter is het wel zo, dat wanneer je juist wat op de zoutinname wilt letten, je beter kunt kiezen voor de zure variant, dan voor de zoute variant.


Korting op kookbijbelsBekijk de beste kookbijbels met korting op Bol.com!

Tot slot

Zoals je dus kunt lezen, is een haring op z’n tijd ontzettend gezond voor ons. Wel is het belangrijk dat je het met mate doet en dus niet te vaak en te veel haring eet. Eén of twee haringen per week is daarom ook prima om je omega 3 gehalte op peil te houden.