Is kurkuma gezond?

Als we het hebben over specerijen, dan mag kurkuma hier natuurlijk absoluut niet in ontbreken. Kurkuma is namelijk de laatste tijd niet meer weg te denken uit onze keuken. Niet alleen is het als specerij ontzettend populair, maar ook wordt het gezien als absoluut superfood. Kortom, een absolute must have voor iedereen dus! Om je een idee te geven wat kurkuma nu daadwerkelijk is en natuurlijk antwoord te geven op die ene vraag of kurkuma gezond is, duiken we eerst wat dieper in wat het nu eigenlijk is en wat de werking is van kurkuma. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Lees dan snel verder!

Wat is kurkuma

Het antwoord op de vraag of kurkuma gezond is moet nog heel even op zich laten wachten. Het is namelijk allereerst van belang om te weten wat kurkuma nu daadwerkelijk is. We weten inmiddels dat het een specerij betreft, dus de kans dat het in poedervorm verkrijgbaar is, die is natuurlijk vrij groot. Kurkuma is een kruid dat veelal wordt gebruikt in met name de oosterse keuken. Het kenmerkt zich niet alleen door de kenmerkende smaak, maar ook door de gele kleur. Niet voor niets zijn de meeste curry’s die worden gemaakt geel. Dat komt door de toevoeging van de kurkuma.

Ook interessant:   Voedingsschema gebruiken om af te vallen

Is kurkuma gezond?

Kurkuma is familie van de gemberplant. Wat dus betekent dat ze in de basis dezelfde werking hebben. Waar de gemberplant een positieve uitwerking heeft op onze gezondheid, heeft kurkuma dit dus ook. Kurkuma heeft namelijk net als de gemberplant een ontstekingsremmende werking, maar daarnaast nog tal van andere voordelen die onze gezondheid ten goede komen. Toch zijn er ook onderzoekers die aangegeven dat het gebruik van kurkuma op lange termijn nog niet is bewezen. Het daadwerkelijk antwoord zweeft er dus nog ergens tussenin.

De voordelen van kurkuma

Kurkuma heeft tal van voordelen. Eén van de voordelen die we reeds eerder hebben genoemd, is de ontstekingsremmende werking van de kurkuma. Daarnaast zorgt het er ook voor dat het je concentratie verbetert, waardoor je dingen beter in je op kunt nemen en kunt onthouden. Ook verlaagd het gebruik van kurkuma de kans op hart- en vaatziekten. Zoals je dus kunt zien brengt het gebruik ervan de nodige voordelen met zich mee. Zeker een goede reden om het eens te proberen.