gezonde voeding

Voordelen van gezond eten 

We letten de laatste jaren steeds beter op wat we binnenkrijgen. Het percentage vegetariërs en veganisten groeit en ook worden we ons er steeds meer van bewust hoe belangrijk gezond voedsel nu eigenlijk is. Naast dat het ‘gewoon’ gezond is, heeft gezond eten ook tal van andere voordelen die het met zich meebrengt. Zo verlaag je bij een inname van teveel vetten de kans op problemen met hart- en bloedvaten. Daarnaast voelen we ons vaak sloom wanneer we teveel suiker eten. Dit zorgt namelijk voor een verslavend gevoel. Wanneer we dan weer suiker tot ons nemen, dan voelen we ons weer fit. Kortom, voldoende redenen om gezond te eten.

Voordelen gefermenteerd voedsel

Gefermenteerd voedsel.. bij de meesten gaat er niet direct een belletjes rinkelen, maar als we het hebben over producten zoals yoghurt, kwark, brood en zuurkool, dan gaat er bij de meesten wel een lampje branden. Bij gefermenteerd voedsel treed er een proces van fermentatie op. Dit wil zeggen, dat er voor het maken van een product bepaalde bacteriën en schimmels worden gebruikt. Hierdoor verandert de smaak en ook zuurgraad van het product. Leuk is om bijvoorbeeld een workshop fermenteren Utrecht te doen als je meer wilt weten en leren van het fermenteren van voedsel. Eén van de grootste voordelen wat gefermenteerd voedsel met zich meebrengt is dat het tal van extra vitaminen bevat. Vooral door het veranderen van suiker in o.a. zuren en alcohol zorgt voor een enorme toename van met name vitamine B. Daarnaast is het verteringsproces in ons lichaam een stuk sneller en stimuleert het ook de overige goede bacteriën in ons lichaam.

Ook interessant:   De voordelen van mealprep voor thuis sporten

Inschakelen voedingsadviseur

Gezond eten, dat is voor de meesten niet direct een uitdaging. Gevarieerd en gezond eten daarentegen, dat wordt een hele uitdaging. Niet voor niets is het vaak na enkele weken al afgelopen met een bepaald eetpatroon, simpelweg omdat de variatie ontbreekt. Het inschakelen van een voedingsadviseur, bijvoorbeeld voedingsadvies Utrecht, is dan een verstandige keuze. Samen met je voedingsadviseur nemen jullie je huidige voedingsschema onder de loep en gaan deze waar nodig bijschaven. Ook zal de voedingsadviseur een voedingsschema afgestemd op jouw behoefte voor je samenstellen. Kortom, een ontzettende verstandige keuze wanneer jij gezonder en ook gevarieerder wilt eten.