nacho burger

Hamburger & afvallen






De hamburger is ook niet direct een gerecht waar je aan denkt als je wilt afvallen en gezondere voeding wilt hebben. Echter is het een heel puur product en mocht je aan het afvallen zijn; vervang de hamburgerbroodjes dan met ijsbergsla. Je krijgt zo een voedzame maaltijd met weinig koolhydraten binnen.

Recept: Nacho burger

De hamburger is één van de lekkerste fastfood gerechten die we kennen. Er zijn een heleboel verschillende varianten te vinden. In dit recept gaan we de Mexicaanse nacho burger maken. Het is een broodje hamburger waar nachochips opzitten. Niet een combinatie waar je zelf aan zou denken maar het is een heerlijk gerecht. In hamburgers restaurants staan dit standaard op het menu. Het recept is voor 4 personen als je één broodje hamburger per persoon rekent. Gemiddeld duurt het 25 minuten om het recept te maken.

  • Dit hebben we nodig:
  • hamburgerbroodjes, 4 stuks
  • 300 gram kippengehakt
  • paneermeel
  • avocado
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 4 plakken cheddar kaas
  • Beetje zout en peper
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • halve theelepel kurkuma
  • halve theelepel chilipoeder
  • jalapeno of rode peper

De bereidingswijze van de nacho burger



We beginnen met het afbakken van de hamburgerbroodjes. Je kunt ook kiezen voor zachte bollen dan is dit niet nodig. Vervolgens gaan we verder met het kippengehakt. Doe deze in een schaal samen met de ei, alle vermelde kruiden en de knoflook. Pak een lepel om alles door elkaar te mengen. Je zult zien dat het gehakt nu nog wat nattig is. Doe er wat paneermeel bij, meng het door elkaar net zo lang tot het lekker stevig is. Nu kunnen we gaan beginnen om er mooie ronde burgers van te maken. Laat ze even rusten in de koelkast. Zet het pan op de vuur en doe er wat olie of boter bij en bak de hamburgers zo 6 tot 10 minuten. Als de burgers bakken kunnen we ondertussen de rest gaan doen.

Snij de ui, avocado, tomaat en de jalapeno of rode peper. Als je bijna uitgebakken bent leg je de plakjes cheddar op op de hamburgers zodat het heerlijk smelt. Snij het broodje open en plaats hierop het vlees. Daar bovenop beleggen we de burger met de zojuist gesneden ui, tomaat, avocado en jalapeno of rode peper. Dan komt de finishing touch, neem een handje nachochips en gooi dit er bovenop. Bovenkant van het broodje erop en je kunt heerlijk genieten van deze Mexicaanse nacho burger.