Gezonde stamppot ideeën

Nu het buiten weer kouder wordt, hebben we met z’n allen natuurlijk weer massaal zin in stamppot. Of het nu stamppot boerenkool is of stamppot wortel en uit, zolang het vers gemaakt is, is het allemaal ontzettend lekker. Toch zijn er nog veel meer variaties te bedenken, als we het hebben over stamppot. Je kunt immers bijna overal wel een overheerlijke stamppot van maken. Met aardappelen als basis, kun je zelf kiezen welke groente je eraan zou willen toevoegen. Om je een idee te geven, hebben we een aantal gezonde stamppot ideeën voor je, die je heel eenvoudig lekker zelf in je eigen keuken kunt bereiden.

Stamppot met pompoen en zoete aardappel

Zoet aardappel is de laatste tijd steeds populairder. Dit komt met name door het feit dat de smaak van zoete aardappel zacht en zoet is en dus heel erg toegankelijk voor zowel kinderen alsook volwassenen die weinig tot niets lusten. Een stamppot met pompoen en zoete aardappel is daarom dus ook een perfecte stamppot die niet alleen ontzettend lekker is, maar ook nog eens gezond. Het enige wat je nodig hebt, is zoete aardappel, een pompoen, gember en wat pecannoten voor de bite. De reden dat er wordt gekozen voor het toevoegen van gember, is om het geheel wat meer pit te geven, maar dat is uiteraard volledig je eigen keuze.

Ook interessant:   Spieropbouw met shakes

Zuurkoolstamppot met gegrilde ananas

De meeste mensen denken bij zuurkoolstamppot aan een zure smaak, toch is dit absoluut niet het geval. Helemaal niet wanneer je het combineert met gegrilde ananas. De fruitsappen van de ananas neutraliseren namelijk het zuur van de zuurkool. Je kunt er zelfs voor kiezen om het gerecht volledig vegetarisch te maken, door in plaats van normale spekjes, te kiezen voor vegetarische spekjes. Wil je het geheel nu iets meer smaak geven, dan kun je er ook voor kiezen om in plaats van alleen spekjes, ook te kiezen voor wat gehakt.

Experimenteer zelf

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er allerlei verschillende gezonde stamppot ideeën te bedenken. Het leuke daarom is dus ook, om eens lekker zelf te experimenteren met verschillende soorten groenten. Voor je het weet heb je namelijk zelf een heerlijke stamppot gemaakt. Vergeet natuurlijk niet om ook direct alle stappen en ingrediënten op te schrijven. Mocht nu blijken dat je zelf bedachte stamppot ontzettend lekker is, dan kun je deze eenvoudig nog een keer maken dus!