gezonde voeding

Gezonde voeding bereiden

Voor een optimaal resultaat bij het sporten is gezonde voeding minstens zo belangrijk als je workouts. Er wordt wel eens gezegd dat voeding 80% van het resultaat bepaald bij afvallen en 20% slechts door je trainingen wordt bepaald. Gezonde voeding is echter ook belangrijk als je gewoon aan het sporten bent om fit te blijven. De vitaminen, mineralen en andere bouwstoffen zorgen ervoor dat je lichaam de spieren kan herstellen en geven je de energie om te genieten van je dagen. Tijd om eens te kijken naar de verschillende maaltijden en hoe je die gezond zou kunnen maken met wat ideeën.

Ontbijt

Laten we direct out-of-the-box beginnen, het ontbijt is voor veel mensen een broodje kaas, yoghurt met muesli of een cracker. Je kunt echter ook je ontbijt gezond maken door een sapje te maken. Met een sapcentrifuge kun je de voedingsrijke sappen uit bijvoorbeeld spinazie, tarwegras en andere groenten, fruit en kruiden halen. Door lekker te variëren kun je zelf op zoek gaan naar een combinatie van gezonde ingrediënten waardoor je een heerlijk sapje krijgt.

Ook interessant:   Gezonde salades voor na het sporten

Lunch

Bij de lunch vinden wij het heerlijk om je (volkoren)broodje te vervangen door een volkorenwrap. Een wrap heeft minder calorieën en is een stuk groter, waardoor je deze makkelijk kunt vullen met bijvoorbeeld kipfilet, spinazie (in plaats van sla) en gebakken ei(witten).  

Avondeten

Bij het avondeten maken wij steeds vaker een soepje die we naast het hoofdgerecht opeten. Een bloemkoolsoep is bijvoorbeeld erg lekker en gezond, en met de juiste blender heel makkelijk te maken. Door een hele bloemkool in een pan met 2 liter water gaar te koken, samen met een blokje kipbouillon maak je een heel smakelijke soep. Door deze in de blender te pureren, zodat je een heerlijke zacht en zalvige soep krijgt. Op deze manier kun je heel gemakkelijk en lekker je avondeten een stuk gezonder maken. Je krijgt door het eten van de soep namelijk direct meer groenten binnen en je zult sneller vol zitten, waardoor je minder pasta, rijst of aardappelen hoeft te eten.