Wanneer de zon schijnt, dan mag een stukje ananas natuurlijk absoluut niet ontbreken. Of het nu gaat om een heerlijke fruitsalade of een cocktail, ananas is een must have voor iedereen. Naast het feit dat een ananas natuurlijk ontzettend leuk is door z’n felle kleuren en leuke verschijning, zijn ze bovenal ook nog eens ontzettend lekker. De zoete smaak is zo kenmerkend, dat je het bijna wel moet lusten. Toch vragen veel mensen zich af of ananas gezond is? Om antwoord te krijgen op deze vraag, gaan we eerst wat verder in op wat een ananas nu daadwerkelijk is en vertellen we je uiteindelijk het antwoord op die ene vraag.
Wat is een ananas?
Voor de meesten is het natuurlijk wel bekend, maar de ananas is een tropische vrucht die gemiddeld zo’n 1 a 2 kilo weegt. Niet alleen zijn ze ontzettend lekker en zoet van smaak, maar ook nog een waar decoratiestuk bij iedere gelegenheid. Wel is het goed om te weten, dat wanneer je een ananas koopt, je ervoor zorgt dat je een rijpe variant hebt. Een ananas is namelijk één van de weinige vruchten die namelijk niet narijpt. Waar bijvoorbeeld banaan prima groen kan worden geplukt, geldt dit dus voor de ananas absoluut niet.
Is een ananas gezond?
Het grote voordeel van een ananas, is dat deze vol zit met allerlei verschillende vezelig. Door de aanwezigheid van de stof bromelaïne is het ontzettend effectief. Dit zorgt er namelijk voor dat eiwitten ontzettend snel worden verteerd. Het is dus de perfecte manier om ervoor te zorgen dat een verkoudheid sneller overgaat. Wel dien je de ananas dan op een zo goed als lege maag te nemen, zodat er verder geen eiwitten zijn die verteerd moeten worden. Kortom, een ananas is dus wel degelijk gezond.
Waar is een ananas allemaal goed voor?
Dat een ananas gezond is, dat weten we inmiddel. Maar waar is een ananas nu eigenlijk allemaal goed voor? Een ananas bevat ontzettend veel vitamine C, iets wat van groot belang is voor de gezondheid van ons lichaam. Vitamine C heeft namelijk een positieve uitwerking op ons immuunsysteem. Hierdoor zijn we minder vatbaar voor ziektes en virussen, waardoor we minder snel ziek worden.
Wil je weten of andere voedingsproducten gezond zijn? Lees in onze blogs meer over: