Gezonde salades voor na het sporten

Na een flinke workout is het belangrijk je lichaam te voorzien van voldoende en vooral de juiste bouwstoffen om zo te kunnen herstellen. Je hebt immers niet alleen flink wat calorieën verbrand, maar er zijn door het sporten ook bepaalde chemische reacties zoals verzuring in het lichaam in gang gezet. Uiteraard is het belangrijk, dat wanneer je aan de slag gaat met het klaarmaken van een maaltijd, je rekening houdt met de samenstelling. Een ritje naar het restaurant met de gouden bogen is natuurlijk niet verstandig. Vooral wanneer het wat warmer is, dan is een salade een perfecte keuze. Er zijn tal van gezonde lente salades voor na het sporten die niet alleen lekker, maar ook gezond zijn.

Waar kiezen voor een salade na het sporten?

Dat sporten gezond is, daar worden we ons met elkaar steeds meer van bewust. Dit in combinatie met goede en gezonde voeding zorgt ervoor dat we ons een stuk fitter voelen en minder kans hebben op vervelende ziektes. Door te kiezen voor een gezonde lente salade voor na het sporten, zorg je ervoor dat je helemaal zelf kunt bepalen wat je er daadwerkelijk allemaal in wilt stoppen. Ben je gek op vis, dan kun je kiezen voor een heerlijke frisse tonijnsalade. Kip meer favoriet, dan kun je kiezen uit bijvoorbeeld een gebakken, gerookte of zelfs gekookte kip. Ben je vegan, dan laat je de vis en het vlees natuurlijk achterwege. Doordat een salade doorgaans koolhydraat arm is, maar wel vol zit met eiwitten, is dit vooral in de avond een gezonde en niet zo zware maaltijd.

Ook interessant:   Is kurkuma gezond?

Groente

Het grote voordeel aan een salade, is dat je er zoveel groente in kunt stoppen als dat je dat zelf wilt. Zo kun je kiezen voor komkommer, tomaat of paprika. Op deze manier kun jij je gezonde lente salade voor na het sporten maken zoals jij dat graag wilt. Het grote voordeel aan groente, is dat het vol zit met allerlei vitamines en mineralen, maar relatief arm is aan koolhydraten. Super handig dus, wanneer je bezig bent met bijvoorbeeld een keto dieet of simpelweg je koolhydraat inname wat wilt beperken.