Calorieën sporten

Voeding, sporten en calorieën

Het is vaak lastig om de juiste verhouding tussen voeding en sporten te vinden. Dit komt omdat je al snel te veel gaat eten of juist te weinig gaat sporten. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Hierom is het erg belangrijk om hier de goede verhouding tussen te vinden. 

Let op de calorieën

De hoeveelheid energie die je lichaam binnen krijgt, kun je zien aan de hoeveelheid calorieën die je eet. Als je teveel calorieën eet, heb je al snel het gevaar dat je lichaam te veel energie binnen krijgt. Als dat gebeurt, kom je al snel een aantal kilo’s aan. Op het moment dat je juist te weinig calorieën eet, heb je dan juist de neiging om af te vallen. 

Wanneer je gezond wilt blijven, is het belangrijk om er voor te zorgen dat je even veel calorieën eet dan die je verbrand. Als je op een dag veel sport, moet je er voor zorgen dat je daarvoor ook genoeg calorieën binnen krijgt. Als je een dag bijna niks doet, is het ook niet nodig om zo veel te eten. 

Ook interessant:   Extreme sporten en je zorgverzekering

Weet hoeveel je sport

Het is belangrijk om bij te houden hoeveel je sport op een dag en hoeveel calorieën je daarmee verbrand. Als je dit bij houdt, weet je ook hoeveel je moet eten om gezond te blijven. Je wilt namelijk niet teveel calorieën binnen krijgen waardoor je dan juist aan gaat komen. Ook is het geen goed idee om te weinig te eten.

Op het moment dat je te weinig calorieën binnen krijgt en je alsnog gaat sporten, heb je het gevaar dat je lichaam je spieren af gaat breken. Hierdoor krijg je niet meer spieren of val je af, maar zorg je er voor dat je ongezond wordt.